Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2020,
20.41

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

Ryanair Benetke Koronavirus Italija

Ponedeljek, 2. 3. 2020, 20.41

4 leta, 1 mesec

Vse več poletov v Italijo odpovedanih, Ryanair za tri tedne ukinja četrtino vseh povezav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68
Ryanair | Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair bo medtem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih z Italijo. | Foto Reuters

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair bo medtem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih z Italijo.

Foto: Reuters

Širjenje novega koronavirusa po Evropi vpliva tudi na letalski promet po stari celini. Zaradi manjšega povpraševanja polete, zlasti v Italijo in iz nje, odpovedujejo tudi veliki letalski prevozniki. Med njimi so britanski British Airways, irski Ryanair in nemška Lufthansa. Virus bi lahko prihodke prevoznikov po svetu oklestil tudi za 4,5 milijarde evrov.

V British Airways so danes pojasnili, da bodo zaradi zmanjšanega povpraševanja, ki je posledica strahu pred novim virusom oziroma boleznijo covid-19, odpovedali okoli 216 poletov v različne države, med drugim v Albanijo, Avstrijo, Belgijo, Italijo, Francijo, Švico in na Irsko. Poleg tega bodo med 16. in 28. marcem številne letalske povezave združili, poroča STA.

UKC. Koronavirus.
Novice V Sloveniji še brez okužbe z novim koronavirusom #video

Ryanair: Številni potniki se ne prijavljajo na že plačane polete

Irski nizkocenovni prevoznik Ryanair bo medtem za tri tedne ukinil četrtino letalskih povezav, večinoma tistih, ki so vezane na Italijo. Povezave bo ustavil s 17. marcem. Ob tem so v podjetju povedali, da so v zadnjem obdobju opazili velik upad rezervacij za konec marca in začetek aprila. Poleg tega ugotavljajo, da se številni potniki ne prijavljajo na že plačane polete, pri čemer je večina teh prav tako povezanih z Italijo.

V Lufthansi so medtem danes pojasnili, da bodo zmanjšali frekvenco poletov v italijanska mesta, tudi v Rim, Benetke in Milano. Poleg tega so podaljšali prekinitev letalskih povezav z Iranom in Kitajsko, in sicer do poznega aprila. Polete zaradi koronavirusa odpovedujejo ali pa odpovedi podaljšujejo tudi v drugih letalskih družbah.

Novice Med intervjujem o koronavirusu ves čas kašljal #video

Izbruh virusa bi lahko pošteno oklestil prihodke letalskih družb

Mednarodna organizacija civilnega letalstva (ICAO), ki deluje v okviru Združenih narodov, ocenjuje, da bi lahko izbruh virusa prihodke letalskih družb po svetu oklestil za štiri do pet milijard dolarjev oziroma za od 3,6 do 4,5 milijarde evrov, poroča STA.

Ne spreglejte