Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 7. 2021,
12.41

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

1

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Avstrija

Sreda, 28. 7. 2021, 12.41

2 leti, 9 mesecev

Rast okužb v Avstriji delno posledica obiska festivala v Zrćah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

1

Avstrija covid | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 522 novih okužb z novim koronavirusom, pred tednom dni 431. Razmere v avstrijskih bolnišnicah sicer še vedno niso zaskrbljujoče; število covidnih bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici, se je celo zmanjšalo za šest. Prav tako ni umrl noben covidni bolnik, na spletni strani poroča Kronen Zeitung.

V Avstriji je doslej zaradi covida-19 umrlo 10.737 bolnikov.

Nov porast okužb gre vsaj delno pripisati številnim obiskovalcem festivala na plaži Zrće na hrvaškem otoku Pag. Med 17. in 24. julijem se je namreč na festivalu Austria goes Zrće mudilo okoli 19.000 Avstrijcev, pri 102 osebah pa so že potrdili okužbo. Oblasti svarijo, da je resnično število okužb še precej višje, zato so vse udeležence festivala prosili, da se opazujejo in gredo testirat, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji z 8,9 milijona prebivalci so doslej razdelili skoraj 9,5 milijona odmerkov cepiv proti covidu-19. Po podatkih avstrijskega ministrstva za zdravje je vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo več kot 5,25 milijona Avstrijcev, kar predstavlja 66,51 odstotka za cepljenje ustreznega prebivalstva. Polno cepljenih proti covidu-19 je 4.43 milijona Avstrijcev ali 56,07 odstotka.

Sydney okužbe
Novice Število okužb strmo narašča: zaprtje Sydneyja podaljšali še za en mesec

Glede na zadnjo javnomnenjsko raziskavo inštituta Gallup, ki jo povzema APA, večina Avstrijcev podpira obvezno cepljenje za zaposlene v zdravstvu in negi. 59 odstotkov vprašanih tovrstno obvezno cepljenje podpira, 38 jih je proti. Splošno obvezno cepljenje jih na drugi strani podpira samo 24 odstotkov, 70 odstotkov jih je odločno proti. Pripravljenost na cepljenje je sicer izreklo 74 odstotkov vprašanih.

Ne spreglejte