Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
10.26

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

131

Natisni članek

Poljska Rusija Ukrajina

Četrtek, 17. 3. 2022, 10.26

2 leti, 1 mesec

Putinov režim zdaj grozi še "hijeni" Poljski: Čas je za denacifikacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

131

Vladimir Putin | Moskva želi "demilitarizirati in denacificirati" Ukrajino ter zaščititi Rusijo pred "vojaško grožnjo, ki jo ustvarjajo zahodne države", trdi Putinov režim. | Foto Reuters

Moskva želi "demilitarizirati in denacificirati" Ukrajino ter zaščititi Rusijo pred "vojaško grožnjo, ki jo ustvarjajo zahodne države", trdi Putinov režim.

Foto: Reuters

Poljska hoče s predlogom o Natovi mirovni misiji v Ukrajini sprožiti tretjo svetovno vojno, piše ruski propagandni medij pravda.ru. Poljski očitajo, da Ukrajino obravnava kot kolonijo in čaka, da se kot hijena okoristi z njenimi ostanki. "Čas je za denacifikacijo Poljske," so še zapisali. O denacifikaciji je ruski predsednik Vladimir Putin govoril tudi tik pred napadom na Ukrajino.

Na članek v Pravdi se je na Twitterju odzval slovenski premier Janez Janša, ki je skupaj s premierjema Poljske in Češke Mateuszom Morawieckim in Petrom Fialo v Kijevu obiskal ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. To je bil prvi obisk tujih voditeljev v Kijevu od začetka ruske invazije 24. februarja. Janša je zapisal:

S premierji je bil tudi podpredsednik poljske vlade Jaroslaw Kaczynski, ki meni, da bi morali v Ukrajino napotiti mirovno misijo Nata. Ruski režim je prek članka v Pravdi sporočil, da to razumejo kot izzivanje tretje svetovne vojne. Kot so zapisali, se Poljaki očitno niso ničesar naučili iz zgodovine. Po njihovih besedah bi morala Poljska biti za svoj obstoj hvaležna sovjetskemu diktatorju Josifu Stalinu, "a tega nikakor ne ceni".

Poljsko so obtožili, da Ukrajino obravnava kot svojo kolonijo in da kot hijena čaka, da se okoristi z njenimi ostanki, zato menijo, da je čas za njeno denacifikacijo, še posebej "ker Poljska sama prosi za to".

Podpisovanje pakta Ribbentrop-Molotov
Novice Kako sta si krvoločna diktatorja razdelila Evropo
Kako sta si krvoločna diktatorja Stalin in Hitler razdelila Evropo
Avgusta 1939 sta dve veliki evropski diktaturi, Hitlerjeva nacistična Nemčija in Stalinova komunistična Sovjetska zveza, sklenili zavezništvo. Združil ju je skupni cilj: uničiti neodvisnost držav, ki so ležale med Nemčijo in Sovjetsko zvezo.

Nekaj dni po podpisu pakta o nenapadanju med Berlinom in Moskvo, 1. septembra 1939, je Nemčija napadla Poljsko. Začela se je druga svetovna vojna. 17. septembra je Poljsko zahrbtno napadla tudi Rdeča armada. Sovjeti so uradno trdili, da s tem skušajo le zaščititi belorusko in ukrajinsko prebivalstvo, ki je živelo na vzhodu Poljske.
Tajni členi pakta Ribbentrop-Molotov
Novice Tajni sporazum Hitlerja in Stalina o delitvi Evrope

 

 

Ne spreglejte