Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2024,
14.09

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

droni Ukrajina Rusija

Torek, 9. 4. 2024, 14.09

3 tedne

Eksplozija v ruskem mestu. Ukrajinci zadeli tovarno letal.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
Kijev, napad, droni, eksplozije, Ukrajina | Drone šahed, ki jih je Rusija izstrelila ponoči, je zračna obramba sestrelila nad osrednjo, južno in zahodno Ukrajino, poroča nemška tiskovna agencija dpa. | Foto Reuters

Drone šahed, ki jih je Rusija izstrelila ponoči, je zračna obramba sestrelila nad osrednjo, južno in zahodno Ukrajino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Reuters

Ukrajinska vojaška obveščevalna agencija (GUR) je zadela glavni proizvodni obrat tovarne letal v ruski regiji Voronež, je Reuters danes izvedel iz ukrajinskih obveščevalnih krogov.

Po navedbah istega vira je bil zadet obrat za popravilo letal v mestu Borisoglebsk, vendar podatkov o obsegu škode ni. Mesto se nahaja vsaj 350 kilometrov od frontne črte pod ukrajinskim nadzorom, na severovzhodu.

Reuters obtožb ni mogel neodvisno potrditi. Rusko obrambno ministrstvo je pred tem sporočilo, da sta bili nad območjem sestreljeni dve ukrajinski brezpilotni letali.

Posnetek prikazuje delovanje protizračne obrambe, še prej se zasliši močna eksplozija. Po tem se iz prizadetega območja začne dvigati gost oblak dima.

Razbitine poškodovale transformatorsko postajo 

Ruska vojska je ponoči Ukrajino napadla z 20 brezpilotnimi letalniki iranske izdelave, vendar je ukrajinska zračna obramba vse sestrelila, je na omrežju Telegram sporočil poveljnik ukrajinskih zračnih sil Mikola Oleščuk. Ruski raketni napadi in obstreljevanje so terjali smrtne žrtve v regijah Poltava, Sumi in Doneck.

V osrednji regiji Poltava so ruske rakete in obstreljevanje zahtevali najmanj eno smrtno žrtev, 12 ljudi pa je bilo ranjenih. V severni regiji Sumi je bila že v ponedeljek ubita ena oseba, najmanj šest pa ranjenih.

Še eno smrtno žrtev so zabeležili v regiji Doneck na vzhodu, kjer je bilo ob tem ranjenih pet ljudi. Najmanj štiri osebe so bile ranjene v regijah Herson na jugu in Harkov na severovzhodu države. Več deset domov je bilo uničenih.

Število smrtnih žrtev ruskih ponedeljkovih napadov v jugovzhodni regiji Zaporožje je medtem naraslo na štiri, je sporočil guverner regije Ivan Fedorov. Po zadnjih podatkih je ranjenih osem ljudi.

V regiji Lvov na zahodu so razbitine sestreljenih letalnikov poškodovale transformatorsko postajo, je na Telegramu sporočil vodja regionalne uprave Maksim Kozicki. Dodal je, da je izbruhnil požar, ki pa so ga hitro pogasili. Žrtev ni bilo, navaja portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Škodo na transformatorski postaji še ocenjujejo, je sporočilo ministrstvo za energetiko v Kijevu. Dodalo je, da je bila še ena transformatorska postaja poškodovana v regiji Poltava. Tudi tam je izbruhnil požar, ki pa so ga hitro obvladali.

V regiji Dnipropetrovsk na jugovzhodu države sta bila po navedbah ministrstva v napadu poškodovana dva visokonapetostna daljnovoda, zaradi česar je brez elektrike ostal eden tamkajšnjih industrijskih obratov, še navaja dpa.

Hlev Pivka Perutninarstvo
Novice Ukrajinci z milijardno naložbo v piščančje farme na Hrvaškem
Ukrajinsko žito
Novice V EU nov dogovor o zaostritvi omejitev uvoza ukrajinskih kmetijskih proizvodov
Dron
Novice Oglejte si spopad ukrajinskega in ruskega drona #video
Volodimir Zelenski
Novice Zelenski: Ukrajina bo brez ameriške pomoči izgubila vojno
Ruski vojak, vojna, Ukrajina
Novice Razmere na fronti blizu mesta Časiv Jar po ukrajinskih navedbah napete
Ne spreglejte