Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
12.37

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

hotel Poreč Hrvaška

Petek, 15. 3. 2024, 12.37

1 mesec, 1 teden

V Poreču bo zraslo novo luksuzno letovišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Poreč | Gradbena dela bodo predvidoma končali do konca 2025. | Foto Guliverimage

Gradbena dela bodo predvidoma končali do konca 2025.

Foto: Guliverimage

Družba Valamar in gradbeno podjetje Kamgrad sta v četrtek podpisala pogodbo o nadaljevanju gradnje letovišča Pical v Poreču, piše hrvaški Poslovni dnevnik. Največja posamezna naložba v hrvaški turizem je vredna 139 milijonov evrov, letovišče pa bodo končali predvidoma do konca prihodnjega leta.

Projekt gradnje prestižnega hotela s kongresnim centrom je stekel konec 2019, a so ga ustavili marca 2020 ob izbruhu pandemije covid-19, potem pa je Valamar njegovo nadaljevanje preložil še zaradi energetske krize ter visokih cen surovin in materialov.

Družba Valamar Riviera, v kateri imajo največjo vlogo avstrijski vlagatelji, se je sredi preteklega leta odločila projekt obuditi.

"Hotel Pical je bil včasih eden najboljših hotelov na Jadranu. Ponosen sem, da nadaljujemo to naložbo, ki bo v Poreč prinesla kakovosten celoletni turizem in zagotovila nova kakovostna delovna mesta," je v četrtek ob podpisu pogodbe dejal predsednik Valamarjeve uprave Željko Kukurin.

600 novih delovnih mest

Petzvezdični hotel s kongresnim centrom bo zaposloval okoli 600 ljudi. Čeprav bodo gradbena dela končali predvidoma do konca 2025, bodo predprodajo, zaposlovanje in izobraževanje delavcev začeli že letos.

Hotel Pical bo imel 513 namestitvenih enot, kongresni center z večnamensko dvorano za do 1.200 udeležencev ter zunanje in notranje bazene. V sklopu hotela bo delovalo deset restavracij in barov ter wellness center, na več kot 1.200 kvadratnih metrih bodo na voljo tudi izobraževalna igralnica, otroška igrišča in animacijski program, namenjen družinam.

Plaža Pical, sprehajališča, pokriti bazen ter vse športno-rekreacijske in zabavne vsebine bodo odprti za širšo javnost, kar pomeni, da jih bodo lahko uporabljali tako hotelski gosti kot obiskovalci in domačini.

Valamar gradi tudi novo letovišče v Suhi Punti na otoku Rab. V prvi fazi bodo vanj vložili 54 milijonov evrov, zaposloval pa bo 235 ljudi. Odprtje letovišča pod znamko Valamar Collection načrtujejo za leto 2025.

Ljubica Knežević Cvelbar
Novice "Vseskozi se bomo pritoževali, ampak Hrvaška bo za Slovence ostala prva izbira"
Terasa Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton
Novice Hrvaški turizem stavi na luksuzno hotelsko ponudbo

 

 

 

Ne spreglejte