Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
18.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Natisni članek

Venezuela Nicolas Maduro izgon veleposlanik

Sreda, 6. 3. 2019, 18.04

5 let, 1 mesec

Maduro iz Venezuele izgnal nemškega veleposlanika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

2

Nicolas Maduro | Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je iz države izgnal nemškega veleposlanika Daniela Krienerja. | Foto Reuters

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je iz države izgnal nemškega veleposlanika Daniela Krienerja.

Foto: Reuters

Vlada venezuelskega predsednika Nicolasa Madura je nemškega veleposlanika Daniela Krienerja v Venezueli pozvala, naj v 48 urah zapusti državo. Očita mu, da se s podporo opozicijskemu voditelju Juanu Guaidoju, ki se je razglasil za začasnega predsednika države, vmešava v notranje zadeve Venezuele.

Po navedbah venezuelskega zunanjega ministrstva je nemški veleposlanik Daniel Kriener večkrat posredoval v venezuelskih notranjih zadevah, kar je v očitnem nasprotju z normami, ki veljajo v diplomatskih odnosih. Kriener je bil v skupini evropskih veleposlanikov, ki so v ponedeljek pozdravili Juana Guaidoja ob vrnitvi s turneje po Latinski Ameriki.

Na nemškem zunanjem ministrstvu so potrdili, da so Krienerja izgnali iz Venezuele. "Trenutno usklajujemo svoje naslednje korake, tudi z našimi partnerji na terenu," je sporočil tiskovni predstavnik nemškega zunanjega ministrstva.

Venezuela Caracas protesti Maduro Guaido
Novice Guaido po vrnitvi v Venezuelo napovedal stavko javnega sektorja

ZDA s sankcijami grozijo tudi bankam, ki poslujejo z Madurovo vlado

Svetovalec za nacionalno varnost ZDA John Bolton je medtem bankam, ki poslujejo z vlado Nicolasa Madura, zagrozil s sankcijami in ponovil, da ZDA Madura več ne priznavajo, ampak priznavajo začasnega predsednika Juana Guaidoja.

"ZDA opozarjajo tuje finančne ustanove, da se bodo spopadle s sankcijami, če bodo opravljale nezakonite transakcije v korist Nicolasa Madura in njegove skorumpirane mreže. ZDA Maduru ne bodo dovolile, da krade premoženje venezuelskega ljudstva," je dejal Bolton.

Visoka komisarka Združenih narodov za človekove pravice Michelle Bachelet je medtem v Ženevi kritizirala kršitve človekovih in političnih pravic v Venezueli, za katere je odgovorna Madurova vlada, obenem pa je dejala tudi, da sankcije povečujejo krizo v državi.

Ne spreglejte