Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2019,
17.44

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

3

Natisni članek

najbogatejši Zemljan Bill Gates

Sreda, 27. 11. 2019, 17.44

4 leta, 4 mesece

Francoz izpodrinil Američana: Bill Gates ni več drugi najbogatejši Zemljan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

3

Bill Gates, lastnik ameriškega računalniškega podjetja Microsoft, uradno ni več drugi najbogatejši Zemljan. S prestola ga je izpodrinil Francoz Bernault Arnault, predsednik uprave koncerna LVMH, sicer največjega svetovnega proizvajalca luksuznih izdelkov, pod okriljem katerega delujejo priznane modne hiše. 

Bill Gates
Novice Bill Gates: "Zamočil sem. Vse bi lahko bilo drugače."

Bernard Arnault, predsednik in direktor luksuzne blagovne znamke LVMH, je po višini premoženja prehitel Billa Gatesa, očeta operacijskega sistema Microsoft. 

Kupil ameriško draguljarno

Po navedbah Forbesovega seznama milijarderjev je premoženje francoskega poslovneža vredno več kot 107,6 milijarde dolarjev (približno 97 milijard evrov). Arnault tako za slabe tri milijarde dolarjev zaostaja samo še za izvršnim direktorjem Amazona Jeffom Bezosom, čigar premoženje je ocenjeno na 110 milijard dolarjev (približno 100 milijard evrov). 

Gates je tako po najnovejših ocenah s svojim premoženjem, ocenjenim na 107 milijard dolarjev, padel na tretje mesto. 

Francoz Bernard Arnault je včeraj tudi uradno prehitel Billa Gatesa. | Foto: Reuters Francoz Bernard Arnault je včeraj tudi uradno prehitel Billa Gatesa. Foto: Reuters

Arnault je večinski lastnik francoskega koncerna LVMH, pod katerim deluje večina svetovno priznanih luksuznih znamk, kot so Louis VuittonCelineDiorGivencyMarc Jacobs in druge. Pestremu naboru se je v zadnjem letu pridružila še Rihannina znamka Fenty, ki je hkrati postala prva lastna znamka modnega velikana. 

Francoski poslovnež se je na drugo mesto uradno zavihtel včeraj po objavi nakupa ameriške draguljarne Tiffany, za katero je LVMH odštel vrtoglavih 16,2 milijarde dolarjev (približno 14 milijard evrov). Z oznanitvijo nakupa je tako narasla tudi vrednost delnic LMVH, zaradi česar je koncern LVMH samo v zadnjem dnevu dosegel 2,7-odstotno rast na mednarodnih trgih. 

LMVH je zanimanje za draguljarno uradno izrazil pred mesecem dni. Prevzem Tiffanyja naj bi pozitivno vplival tudi na samo draguljarno, ki je v zadnjih letih zaradi vedno večje konkurence na trgu dosegala nizko rast prodaje. 

Trenutna lestvica najbogatejših Zemljanov:

 
Bill Gates
Trendi Bill Gates z družino dopustuje v Črni gori
Ne spreglejte