Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2020,
18.34

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

2

Natisni članek

Alain Colombie Koronavirus

Četrtek, 26. 3. 2020, 18.34

4 leta, 1 mesec

Francoskemu zdravniku prekipelo, iz protesta se je fotografiral gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

2

Pred dnevi je v naši državi primanjkovalo zaščitne opreme, a po zadnjih podatkih se zaloge počasi polnijo. Še zdaleč nismo edini, ki se ubadamo s tovrstnimi težavami. Zelo nazoren je bil pri tem francoski zdravnik, ki se je v znak protesta v svoji ordinaciji fotografiral gol in francoskega predsednika opozoril na pomanjkanje zaščitne opreme za zdravnike.

Alain Colombie, 61-letni splošni zdravnik iz Pomerolsa, se je že pred dnevi fotografiral gol in fotografijo objavil na Facebooku. S tem je želel opozoriti na neodgovorne priprave na pandemijo, ki jo je povzročil novi koronavirus. Na fotografiji ima na glavi in na roki bel trak, na katerem piše "topovska krma". Na ta način je ostro protestiral in se zavzel za vse zdravstvene delavce v Franciji.

"Obsojam neodgovorne priprave na covid-19, ki se pojavlja že od konca januarja," je za AFP povedal jezni zdravnik, ki je nekaj besed namenil tudi francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu. Zapisal je, da svoje majhne vojake pošilja v boj brez orožja in obrambe.

V Franciji je po zadnjih podatkih nekaj več kot 25 tisoč okuženih, do zdaj pa so imeli 1.331 smrtnih primerov.

 

Labradorka, ki jim v najtežjih trenutkih polepša dan

Veliko lepše fotografije prihajajo iz ZDA, kjer izmučenim zdravnikom ob velikem stresu pomagajo štirinožci. Labradorka Wynn, ki je službeni pes za usposabljanja, tako prinaša veselje medicinskemu osebju v medicinskem centru Rose v Denverju. Za Wynn skrbi Susan Ryan, ki je zdravnica v omenjenem centru in psičko pogosto pripelje na obisk v bolnišnico.

Psička je nastanjena v pisarni za socialne delavce in dežurne uslužbence, če ti morda potrebujejo malo pasje ljubezni, da se na ta način znebijo stresa, ki ga je v teh dneh ogromno.

Rayn je delila fotografijo, na kateri izmučena sedi na tleh in boža svojo psičko. "Videla sem, kako se Wynn vrača s sprehoda. Sesedla sem se na tla in si rekla, da si lahko vzamem minuto z njo," je za CNN povedala Rayn. Poudarila je, da si vsi skrbno umijejo roke, preden se družijo s psičko.

V ZDA imajo po zadnjih podatkih že skoraj 69 tisoč obolelih in že več kot tisoč smrtnih žrtev (1.063). 

Ne spreglejte