Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2023,
17.21

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

kolesarji Izrael

Petek, 13. 10. 2023, 17.21

6 mesecev, 2 tedna

Petnajstletni izraelski kolesar rešil življenje svojemu očetu, prijatelju in sebi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Izraelski kolesarji | "Naredili bomo vse, da podpremo njih in mnoge druge, ki bodo potrebovali našo roko," je dejal Ron Baron, ustanovitelj izraelske kolesarske skupnosti. | Foto X, nekdanji Twitter/@IsraelPremTech

"Naredili bomo vse, da podpremo njih in mnoge druge, ki bodo potrebovali našo roko," je dejal Ron Baron, ustanovitelj izraelske kolesarske skupnosti.

Foto: X, nekdanji Twitter/@IsraelPremTech

Izraelska kolesarska skupnost se sooča z nepredstavljivimi izgubami. Poročajo namreč o izgubi triatlonca, ki je bil umorjen skupaj s celotno družino, gorski kolesarji so bili napadeni in nekateri ubiti na poti na trening, nekateri kolesarji pa so se ure in ure pred teroristi skrivali pod grmovjem. Med pretresljivimi zgodbami zagotovo izstopa zgodba 15-letnega kolesarja, ki je po sobotnem treningu na poti domov naletel na teroriste in zahvaljujoč hitri reakciji rešil očeta, svojega prijatelja in sebe.  

Izraelska kolesarska zveza je Mednarodni kolesarski zvezi napisala pismo, v katerem je opisala ogromno opustošenje in prosila za solidarnost. "Znova se bomo postavili na noge. Trudimo se ohraniti zdrav razum, to bomo preboleli in se bomo slej kot prej vrnili na kolesa," so zapisali. 

"To je taka travma za vse nas, da mislim, da ne bomo nikoli več enaki. Ne kot država in ne kot posamezniki," pa je dejal Guy Niv, prvi Izraelec, ki je vozil Tour de France. Zadnjih 24 ur je preživel na pogrebih svojih prijateljev, bil pa je tudi v bolnišnici Wolfson, kjer je obiskal dva mlada ranjena kolesarja Zoharja Shaharja in Itaya Cohena ter obema zagotovil, da se bo peljal z njima, takoj ko si opomoreta. 

Spoznal je, da gre za teroriste 

Petnajstletna kolesarja sta ravno začela sobotni trening, ko sta zaslišala rakete. Nemudoma sta se usedla v spremljevalni avto Zoharjevega očeta, a so na poti domov naleteli na kup moških s pištolami. Zohar je bil prvi, ki je spoznal, da gre za teroriste, in očeta pozval, naj obrne in pobegne. Kljub hitri reakciji so vse tri zadeli metki. Utrpeli so poškodbe in bili operirani. Itay je prestal zahtevno operacijo na očesu. 

"Naredili bomo vse, da podpremo njih in mnoge druge, ki bodo potrebovali našo roko," je dejal Ron Baron, ustanovitelj izraelske kolesarske skupnosti, med današnjim čustvenim obiskom v bolnišnici. 

Izraelski vojakinji
Novice Podrobnosti Hamasovega napada: najprej so pobili izraelske vojakinje
Hollywood
Trendi Hollywoodski zvezdniki po napadu na Izrael obsodili zlo Hamasa
Miroslav Gregorič, nekdanji inšpektor Mednarodne agencije za jedrsko varnost
Novice Poslanec Gibanja Svoboda: Izrael ima pravico do obrambe, a v Gazi se lahko zgodi katastrofa
Uničen izraelski tank na meji z Gazo
Novice Grenko spoznanje Izraelcev: ograje ne varujejo pred teroristi

 

 

 

Ne spreglejte