Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2019,
8.31

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

orkan Bahami orkan Humberto orkan Dorian

Nedelja, 15. 9. 2019, 8.31

4 leta, 7 mesecev

Za Dorianom Bahame doseglo še tropsko neurje Humberto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Orkan Dorian | Dorian, orkan 5. kategorije, je zravnal z zemljo celotna naselja, uničil električno napeljavo, poplavljal letališča, na obalo naplavil številna plovila in po najnovejših podatkih zahteval najmanj 52 življenj. | Foto Reuters

Dorian, orkan 5. kategorije, je zravnal z zemljo celotna naselja, uničil električno napeljavo, poplavljal letališča, na obalo naplavil številna plovila in po najnovejših podatkih zahteval najmanj 52 življenj.

Foto: Reuters

Bahame je v soboto doseglo tropsko neurje Humberto z obilnim deževjem in močnim vetrom. Pričakovati je mogoče, da bo tropsko neurje upočasnilo odpravljanje posledic škode po uničujočem orkanu Dorianu, ki je otočje opustošil pred manj kot dvema tednoma.

Kot so sporočili iz ameriškega nacionalnega centra za orkane, je tropsko neurje z vetrovi s hitrostjo okoli 80 kilometrov na uro Bahame le oplazilo in se v soboto zvečer pomikalo nekaj več kot 100 kilometrov od otoka Great Abaco, ki je bil med najbolj prizadetimi v orkanu Dorian.

Po napovedih vremenoslovcev bo Humberto otočju prinesel od 50 do sto litrov dežja na kvadratni meter, na nižje ležečih območjih je nevarnost poplav.

Orkan Dorian
Novice Dorian s silovitostjo orkana pete stopnje dosegel Bahame

Humberto naj bi se pomikal proti severu ob vzhodni obali Floride

Po podatkih ameriškega centra za orkane bi se v prihodnjih dneh lahko razvil v orkan, verjetno pa ne nad Bahami. Humberto naj bi se namreč pomikal proti severu ob vzhodni obali ameriške zvezne države Florida.

Dorian, orkan 5. kategorije, je zravnal z zemljo številna naselja, uničil električno napeljavo, poplavljal letališča, na obalo naplavil številna plovila in po najnovejših podatkih zahteval najmanj 52 življenj. Oblasti svarijo, da bi lahko število žrtev še naraslo, saj še vedno pogrešajo okoli 1.300 ljudi. Pomoč jih potrebuje najmanj 15 tisoč, novo neurje pa bi lahko dostavo in zagotavljanje pomoči zelo otežilo.

Orkan Dorian
Novice Po orkanu Dorian na Bahamih pogrešajo še 1.300 ljudi
Orkan Dorian
Novice Orkan Dorian vzel že 43 življenj, a še ni končal divjanja
Ne spreglejte