Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2015,
7.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

begunci migranti noad

Sobota, 21. 11. 2015, 7.32

8 let

V Slovenijo vstopilo že skoraj 150 tisoč beguncev in migrantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od sredine oktobra je v Slovenijo vstopilo 248.156 migrantov, od tega danes do 18. ure 1.960.

18.33 NOVO MESTO V Dobovi pričakujejo vlak, na katerem naj bi bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov 992 migrantov in beguncev, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Trenutno je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi še okoli 1.100 tujcev.

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta sicer danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljala dva vlaka s 1.960 tujci. Nekaj pred 8. uro je pripeljal vlak z 874 osebami in ob 15. uri vlak s 1.086 osebami.

18.14 MURSKA SOBOTA V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo danes nastanjenih 674 migrantov, ki so jih avstrijski varnostni organi ob 9. uri sprejeli v svojo državo. Sprejemni centri na območju Policijske uprave Murska Sobota so trenutno prazni, so sporočili s PU Murska Sobota.

18.08 ŠENTILJ Danes je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2.182 migrantov. V center je podnevi z vlakom iz Dobove prispelo 552 migrantov. Avstrijski varnostni organi so tekom dneva na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 2.182 migrantov. Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 552 oseb, v sprejemnem centru Gruškovje pa ni nikogar. Prav tako je prazen sprejemni center v Središču ob Dravi, so sporočili s policije.

12.45 IDOMENI/GEVGELIJA Razmere na grško-makedonski meji se zaostrujejo. Makedonske oblasti čez mejo v svojo državo še vedno spuščajo samo Sirce, Afganistance in Iračane, zato se je na grški strani meje zbralo okrog 1200 prebežnikov iz drugih držav, med njimi je veliko Palestincev.

Nekateri čakajo že tri dni in so po poročanju tam prisotnih novinarjev in aktivistov na njihovih profilih družbenih omrežij zdaj vsi skupaj začeli ovirati prehod tudi drugim prebežnikom ob vidno naraščajočih napetostih med skupinami prebežnikov.

10.34 LJUBLJANA Rdeči križ Slovenije je do zdaj za pomoč beguncem zbral 60 ton oblačil in 45 ton hrane, ki so jih donirali predvsem posamezniki in podjetja. Zbral je tudi okoli pol milijona evrov, ki jih je velik del tudi že porabil, je za povedala predsednica Rdečega križa Slovenije Nataša Pirc Musar.

10.15 KRANJ V skladu z dogovorom med Slovenijo in Avstrijo so slovenski policisti danes začeli pošiljati migrante čez mejo tudi z avtobusi skozi predor Karavanke. Kot so potrdili na Policijski upravi Kranj, je danes preko bivšega cestnega mejnega prehoda Karavanke osem avtobusov prepeljalo 402 migranta.

9.40 DOBOVA Izredni vlak iz Dobove je v Avstrijo prepeljal 536 evidentiranih migrantov.

7.40 LJUBLJANA Z današnjim dnem se po napovedih začenja obdobje zimskega vremena, ki ga bodo na svoji koži občutili tudi tisoči migrantov, ki dnevno prečkajo Slovenijo. Za namestitev so pristojni pripravili ogrevane kapacitete za več kot 9000 migrantov. Tudi toplih odej, oblačil in obutve je po besedah Jane Lampe iz Slovenske karitas dovolj.

7.00 NOVO MESTO Po 7. uri po navedbah Policijske uprave Novo mesto pričakujejo naslednji vlak, na katerem je po podatkih hrvaških varnostnih organov 874 migrantov.

6,35 GORNJA RADGONA V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo zjutraj po navedbah Policijske uprave Murska Sobota nastanjenih 674 migrantov. Tja so v petek med drugim pripeljali 569 migrantov iz Celja. V sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi ter v nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

Ne spreglejte