Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2018,
20.16

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

UKC Ljubljana žilne opornice

Sreda, 30. 5. 2018, 20.16

5 let, 11 mesecev

UKC Ljubljana kupuje žilne opornice po najnižjih cenah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Stavka UKC Ljubljana | Foto STA

Foto: STA

Vodstvo UKC Ljubljana je na današnji seji svet zavoda seznanilo z načinom naročanja opornic po poročilu preiskovalne komisije DZ, to je ugotovilo nepravilnosti pri nabavi žilnih opornic. Po zagotovilih predsednika sveta Jožeta Golobiča UKC Ljubljana žilne opornice "v tem trenutku kupuje po najnižjih cenah v Sloveniji".

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je svet seznanilo tudi z razmerami na otroški kardiologiji, kjer so odpoved dali trije otroški kardiologi.

Na pomoč prihajajo hrvaški in češki strokovnjaki

"Ugotavljamo, da se razmere umirjajo in se delo glede na razmere odvija v mejah normale," je v izjavi za medije dejal Golobič. Ob tem je generalni direktor Aleš Šabeder pojasnil, da so vsi odhajajoči kardiologi na delu, razpisane so službe za junij, delo pa je nemoteno. Spomnil je, da je UKC Ljubljana sklenil dogovore za sodelovanje s hrvaškimi in češkimi strokovnjaki, ki bodo delo začeli predvidoma v juniju.

UKC Ljubljana
Novice Na javnem razpisu UKC Ljubljana dosegel znižanje cen za žilne opornice

Na seji so potrdili tudi posebna programa osnovne zdravstvene dejavnosti ginekologije in porodništva ter program izvajanja funkcionalnih preiskav za onkološke bolnike na kliniki za nuklearno medicino.

Imenovana je tudi nova glavna medicinska sestra

Vodstvu UKC Ljubljana je svet naročil še pripravo podrobnega investicijskega načrta za popolnitev stavbe bivšega ZVD, ki je v lasti UKC Ljubljana. Eden od predlogov je, da bi v stavbo umestili izvajanje preprostih znanstvenih programov.

UKC Ljubljana
Novice Žilne opornice so v UKC Ljubljana kupovali kar mimo zakona

Šabeder in strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar sta svet danes seznanila s svojim soglasjem k imenovanju nove glavne medicinske sestre. To bo po upokojitvi trenutne glavne medicinske sestre Nevenke Brolih postala Zdenka Mrak.

O sporazumni prekinitvi delovnega razmerja s Petrom Kolarjem, ki je bil doslej pomočnik direktorja za informatiko, je Šabeder komentiral, da je šlo za "interne kadrovske spremembe".

Generalni direktor pa še ni seznanjen s preiskavo, ki jo danes potrdila policija in v kateri preverja razloge za sum, da je bilo pri gradnji objekta otorinolaringologije in cervikofacialne kirurgije storjeno kaznivo dejanje.

Ne spreglejte