Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
15. 9. 2017,
14.40

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

1

Natisni članek

Istanbul letališče EuroBasket 2017

Petek, 15. 9. 2017, 14.40

2 leti, 8 mesecev

Dobra novica za navijače, v Turčijo v nedeljo enajst poletov #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,63

1

slovenski navijači EuroBasket 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po velikem uspehu slovenskih košarkarjev in njihovi zgodovinski uvrstitvi v finale evropskega prvenstva številni Slovenci iščejo vozovnice za Istanbul. Pri Turkish Airlines so zagotovili večje letalo, dodatne čarterske polete pa iščejo tudi pri Kompasu. Za zdaj je v nedeljo predvidenih enajst letov v Istanbul.

Slovenski košarkarji bodo po odmevni zmagi nad Španci v polfinalu v nedeljo igrali za zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Veliko zanimanja za potovanje na nedeljsko tekmo je seveda tudi med slovenskimi navijači, ki si želijo v živo ogledati finalno tekmo.

Pri Turkish Airlines, ki leti z brniškega letališča neposredno v Istanbul, so za polet v nedeljo zjutraj zagotovili večje letalo airbus A330, ki premore 281 sedežev, kar se je zgodilo prvič v zgodovini, poroča STA.

"Kljub povečanju kapacitete letal je povpraševanje ogromno in poleti se zelo hitro polnijo, zato je še malo prostih sedežev," pravi Jure Sušnik iz Turskih Airlines.

Video: Planet TV


"Ne igramo za denar, ampak za državo, narod" #video 


Več kot tisoč rezervacij pri Kompasu

Adria išče dodatne čarterske polete. | Foto: STA , Adria išče dodatne čarterske polete. Foto: STA , Tudi pri Adrii iščejo čarterske polete v navezi s Kompasom. Ta naj bi v zadnjih dneh opravil več kot tisoč rezervacij, zaradi velikega povpraševanja so ustavili prodajo navijaških aranžmajev, poroča TV Slovenija.

"V tem trenutku se trudimo izpeljati posebne nedeljske polete v sodelovanju s turistično agencijo Kompas. Posebni poleti v Istanbul ob že polno zasedenih kapacitetah in polni izkoriščenosti posadk pomenijo velike operativne spremembe v urniku letenja, menjavah posadk, menjavah ter rotacijah letal, pridobitvi dovoljenj in podobno, vendar je povpraševanje za polete v Istanbul danes resnično izjemno," pravi Špela Mivšek iz Adrie.

11 letal iz Ljubljane v Istanbul

Očitno je usklajevanje obrodilo sadove. Iz Fraporta Slovenija, ki upravlja ljubljansko letališče, so sporočili, da je trenutno v nedeljo predvidenih 11 poletov v Istanbul, v ponedeljek pa devet prihodov. V veljavnem voznem redu sta sicer vsak dan predvidena dva prihoda in odhoda. Ure odhodov in prihodov se še usklajujejo, dokončen urnik pa bo znan v soboto, so navedli. STA


Slovenijo je izbral z razlogom in vesel je, da je to naredil 


Tudi slovenski potni listi so hit

Takole je danes videti čakalnica na upravni enoti v Celju. | Foto: Gašper Repina Takole je danes videti čakalnica na upravni enoti v Celju. Foto: Gašper Repina Del športne evforije se je preselil tudi na celjsko upravno enoto, kjer so navijači dopoldne hiteli z naročili potnih listov, s katerimi bodo lahko odpotovali v Turčijo na nedeljski finale. V Celju namreč pogodbeni izvajalec Cetis tiska vse vrste osebnih dokumentov, tja pa jih morajo iti iskat vsi tisti, ki so dokument naročili zadnji hip.

Na Upravno enoto (UE) Celje so podali 335 zahtev za prednostno izdelavo potnih listov. Do 17.30 je celjski Cetis na UE Celje poslal 291 potnih listov, 44 potnih listov pa bo dostavljenih okrog 19. ure.

Za potovanje v Turčijo vam mora potni list veljati še najmanj pol leta.

Po sinočnji zmagi slovenskih košarkarjev so v Celju povečanje povpraševanja po urgentnem potnem listu pričakovali, a takšnega odziva, kot so povedali za Radio Slovenija, še niso doživeli.

Vstopnice od 30 pa do 182 evrov

Finalna tekma bo na sporedu v nedeljo ob 20.30 po slovenskem času v dvorani Sinan Erdem Dome, ki sprejme 16 tisoč športnih navdušencev. Trenutno so na uradni strani Fibe še na voljo vstopnice. Najcenejše se začnejo pri 30 evrih, najdražja pa stane 182 evrov.

Slovenci za zlato s Srbi

Slovenski košarkarji se bodo za zlato medaljo udarili s Srbi, potem ko so ti v drugem polfinalnem dvoboju premagali reprezentanco Rusije.

Z okoliških letališč lahko v Istanbul neposredno letite tudi iz Benetk, Gradca, Zagreba, Bologne in Münchna. Najcenejšo letalsko vozovnico z odhodom v nedeljo in vrnitvijo v ponedeljek smo našli iz Münchna. Cena: 336 evrov.

 Primer vozovnice iz Münchna v Istanbul:

Karta | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

 Primer vozovnice iz Bologne v Istanbul:

Karta | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

Dolga vrsta na upravni enoti v Celju. | Foto: Gašper Repina Dolga vrsta na upravni enoti v Celju. Foto: Gašper Repina

Ne spreglejte