Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 9. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Anthony Randolph

Petek, 15. 9. 2017, 14.00

6 let, 7 mesecev

Slovenijo je izbral z razlogom in vesel je, da je to naredil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

1

Luka Dončić in Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Zelo sem vesel tega uspeha. Vesel sem, da sem se odločil, da zaigram za Slovenijo skupaj s takšnimi dobrimi košarkarji. Skupaj smo ustvarili odlično kemijo," je bil ameriški košarkar Anthony Randolph, ki je letos dobil slovensko državljanstvo, vidno vesel uvrstitve v veliki finale EuroBasketa.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

Ko je Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo in dobil možnost, da igra za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu, se je Slovenija razdelila.

Razigral se je v pravem trenutku

Na zadnjih tekmah je bil med boljšimi posamezniki Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Na zadnjih tekmah je bil med boljšimi posamezniki Slovenije. Foto: Vid Ponikvar A je zdaj spet združena, saj je Američan veliko doprinesel k temu, da se je Slovenija uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva in osvojila zgodovinsko medaljo.

Če se je v prvem delu še nekoliko lovil, je v izločilnih bojih pokazal, kakšna okrepitev je bil v letošnjem poletju. Najprej je v osmini finala proti Ukrajini dosegel 21, v četrtfinalu proti Latviji 16 in v polfinalu proti Španiji 15 točk ter bil ena izmed gonilnih sil naše reprezentance v napadu.

"Zelo sem vesel. Vesel sem, da sem se odločil, da zaigram za Slovenijo skupaj s takšnimi dobrimi košarkarji. Skupaj smo ustvarili odlično kemijo," je bil vesel Randolph.

Zelo ponosen, da je "Slovenec"

"Luka Dončić in Goran Dragić sta neverjetna. Skozi celotno prvenstvo sta nas vodila naprej." | Foto: Vid Ponikvar "Luka Dončić in Goran Dragić sta neverjetna. Skozi celotno prvenstvo sta nas vodila naprej." Foto: Vid Ponikvar Ko je prišel v Slovenijo, so ga podučili, da naša reprezentanca na večjih tekmovanjih še ni osvojila medalje. Najbližje ji je bila leta 2009 na Poljskem, kjer je osvojila nehvaležno četrto mesto: "Od začetka so mi povedali, da Slovenija še nima medalje. K takšnemu uspehu je pripomoglo to, da imamo v ekipi igralce, kot sta Luka Dončić in Goran Dragić. Neverjetna sta. Skozi celotno prvenstvo sta nas vodila naprej. Tudi igralci s klopi so bili vedno pripravljeni na boj. Vsi smo željni igre, da bi naredili nekaj posebnega."

In kako ponosen je, da je zdaj "Slovenec"? "Zelo. Proti Španiji smo si priigrali veliko zmago. Premagali smo veliko ekipo. Kar smo delali na turnirju, je neverjetno. Upam, da bomo v nedeljo osvojili še zlato medaljo."

"Navijači so neverjetni. Podpora je velika!"

"Rad igram pred takšnimi navijači. Podpora je velika," pravi Randolph. | Foto: Vid Ponikvar "Rad igram pred takšnimi navijači. Podpora je velika," pravi Randolph. Foto: Vid Ponikvar Soigralec Luke Dončića pri Real Madridu ima za seboj pestro poletje. Najprej se je pridružil naši izbrani vrsti, nato med pripravami skočil v ZDA, kjer se je poročil s svojo izbranko, zdaj pa si bo okoli vratu nadel še medaljo. Zlata ali srebrna sta še v igri. Nasproti jim bodo stali Rusi ali Srbi, ki se bodo danes ob 20.30 pomerili v drugem polfinalu.

Tudi sam je vesel, da se je v polfinalu na tribunah dvorane Sinan Erdem zbralo takšno število slovenskih navijačev, ki jih bo v nedeljo bistveno več, saj je v dvomilijonski Sloveniji zavladala košarkarska evforija. "Neverjetno! Rad igram pred takšnimi navijači. Podpora je velika. Sicer pa sem v letošnjem poletju prvič okusil, da smo se kot ekipa tako hitro združili," je ponosen Randolph, ki bo danes skupaj s soigralci dobil tekmeca za nedeljski finale, to bo zmagovalec obračuna med Rusijo in Srbijo.

Video: Kaj je po polfinalni zmagi povedal Randolphov klubski in reprezentančni soigralec Luka Dončić:

Ne spreglejte