Torek,
21. 3. 2023,
17.31

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

9

Natisni članek

Iniciativa Glas upokojencev Državni zbor Urška Klakočar Zupančič Pavel Rupar

Torek, 21. 3. 2023, 17.31

1 leto, 1 mesec

Rupar: Predsednica DZ nas ni želela sprejeti, da bi vložili predlog zakona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

9

Pavel Rupar | Iniciativa Glas upokojencev je nameravala vložiti predlog zakona, a ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič po njegovih besedah ni želela sprejeti, zakona niso vložili v zakonodajni postopek.  | Foto Nebojša Tejić/STA

Iniciativa Glas upokojencev je nameravala vložiti predlog zakona, a ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič po njegovih besedah ni želela sprejeti, zakona niso vložili v zakonodajni postopek. 

Foto: Nebojša Tejić/STA

Iniciativa Glas upokojencev je v ponedeljek nameravala v DZ vložiti predlog zakona za ukinitev obveznega dodatnega zavarovanja, a tega ni storila, ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič naj ne bi želela sprejeti. Pavel Rupar za srečanje ni zaprosil, za vložitev pobude pa sprejem predsednika DZ ni potreben, poudarjajo v kabinetu predsednice DZ.

Iz kabineta Klakočar Zupančičeve so sporočili, da so bili o predvideni vložitvi obvestila o pobudi za vložitev predloga zakona Ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober obveščeni zgolj prek napovedi dogodka.

Vložitev pobude ne zahteva prisotnosti predsednice DZ

"Zaprosila, želje ali kakršnekoli informacije, da bi se želel Pavel Rupar v lastnem imenu, v imenu iniciative ali v imenu inštituta srečati s predsednico DZ, pa v kabinet nismo prejeli, zato nanjo tudi nismo mogli odgovoriti," so pojasnili. Ob tem so poudarili, da postopek vložitve obvestila o zakonski pobudi v DZ ne zahteva ali predvideva prisotnosti oziroma srečanja s predsednico DZ.

Rupar je v vabilu na ponedeljkovo novinarsko konferenco napovedal, da bodo v iniciativi predstavili tudi spremembe "zdravstvenega zakona, ki ga bodo po koncu konference vložili v DZ". Kot je pojasnil na konferenci, so imeli namen v zakonodajni postopek vložiti zakon za ukinitev obveznega plačevanja dodatnega zavarovanja za vse državljane Slovenije. Ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič po njegovih besedah ni želela sprejeti, zakona niso vložili v zakonodajni postopek. 

Novice To je grozilni posnetek, namenjen Ruparju, Janši, Grimsu in Hojsu
Protestni shod upokojencev, ki ga je pripravila ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije. Upokojenci
Novice Protest upokojencev: stiske realne, zahteve malo manj