Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 3. 2023,
14.21

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

71

Natisni članek

sporočilo Pavle Rupar

Torek, 21. 3. 2023, 14.21

1 leto, 1 mesec

To je grozilni posnetek, namenjen Ruparju, Janši, Grimsu in Hojsu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,98

71

Pobudnik iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavle Rupar je včeraj na novinarski konferenci povedal, da je v nedeljo prejel grozilno sporočilo v srbohrvaščini s štirimi naboji M48, na vsakem od nabojev pa je bil napisan po en priimek: Rupar, Janša, Grims in Hojs. Kot je danes pojasnil Rupar, sporočila ni prejel fizično, gre namreč za videoposnetek, objavljen na YouTubu, na katerega ga je opozoril prijatelj. Tudi Janez Janša, Aleš Hojs in Branko Grims sporočil niso prejeli neposredno, so dejali v službi za odnose z javnostjo poslanske skupine SDS. 

"Včeraj se je zgodilo nenavadno sporočilo s štirimi naboji M48, na katerih so bila imena Grims, Hojs, Janša in Rupar. Pismo je bilo v srbohrvaškem jeziku in ni primerno, da ga ponavljam, je pa strah vzbujajoče," je včeraj na novinarski konferenci sporočil predsednik iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavle Rupar

Kot je danes povedal Rupar, sporočila ni prejel osebno ali po pošti, temveč je bilo objavljeno na spletu. "To je bilo objavljeno na spletu in meni je prijatelj na 'messenger' napisal: 'Pavle pazi, a imaš zaščitni jopič.' K temu pa je priložil povezavo do posnetka, ki je bil objavljen na YouTubu," je pojasnil Rupar in dodal, da je bil pred tem na Celjskem sejmu, kjer ga je o posnetku obvestil še en gospod. 

Kot je še povedal, opozoril najprej ni jemal resno. "Takih ljudi, ki čutijo nek strah, je veliko, tega nisem resno jemal. To sem vzel kot informacijo, nisem se pa prestrašil. Potem ko sem posnetek pogledal, me je pa stisnilo," je še dejal Rupar. 

Poslanci SDS grožnje niso prijavili policiji 

Tudi v poslanski skupini SDS so pojasnili, da je bil posnetek objavljen na družbenih omrežjih in ni bil neposredno poslan na naslove omenjenih oseb. Poslanci SDS grožnje niso prijavili policiji, Rupar pa je stopil v stik z njo. Pojasnili so mu, da primer že obravnavajo po službeni dolžnosti in da osebna prijava ni potrebna. 

Naboji | Foto: posnetek zaslona/Revija Lady Foto: posnetek zaslona/Revija Lady

Hrana. pomanjkanje. Cene. prazne police. višanje cen. žito. suša. žita. račun.
Novice Vnovično obvezno izdajanje računov vse bližje uresničitvi #video
Ne spreglejte