Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2009,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 13. 10. 2009, 15.30

8 let

Prenova predora pod ljubljanskim gradom dražja in z zamudo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi nepredvidenih del končne obdelave cestišča in namestitve signalizacije ter razsvetljave se bo prenova predora pod Ljubljanskim gradom zavlekla, dražja pa bo za 1,6 milijona evrov.

SCT bo izvedbo sanacije obloge tunela pod ljubljanskim gradom, za kar je z Mestno občino podpisal pogodbo, končal enajst dni pred rokom, in sicer 19. oktobra, je na novinarski konferenci poudaril Janković. Prenova, ki bi morala biti končana konec meseca, pa se bo zaradi nepredvidenih del zavlekla. 1,1 milijona evrov za signalizacijo in razsvetljavo Kot pojasnjuje župan, bo za signalizacijo in razsvetljavo v predoru za 1,1 milijona evrov poskrbela Javna razsvetljava, ki ima za to koncesijo, za obdelavo cestišča pa bo občina s podjetjem SCT podpisala aneks k pogodbi v vrednosti pol milijon evrov. Ob tem je dodal, da bodo prihodnji teden na upravni enoti prosili za termin pregleda, ki ga morajo opraviti pred izdajo uporabnega dovoljenja. Želijo si namreč, da bi bila upravna enota tako na razpolago, da takoj, ko se dela zaključijo, opravi pogledati.

Barvanje tunela bi preložili na prihodnje poletje Kot je še omenil župan, bodo predlagali, da se letos tunela ne barva, saj "se mora beton najprej posušiti, če želimo, da ne bo barva odpadala". To bi po njegovih besedah lahko preložili na prihodnje poletje, ko bi tunel zaprli za en teden.

Sistem enosmernih cest povečuje pretočnost Na območjih blizu središča mesta, kjer so poleti uvedli enosmerne ceste in uredili parkirišča, bodo z novim letom postavili parkomate. Parkirišča bodo tako plačljiva za obiskovalce, ki prihajajo od drugod, stanovalcem na tistih območjih pa bodo ponudili po eno dovolilnico na stanovanje, ki jim bo za 100 evrov letno omogočala parkiranje na novo urejenih parkirnih prostorih, je zatrdil župan. Poleg tega, da je Ljubljana s tem pridobila nova parkirna mesta, po njegovih besedah sistem enosmernih cest tudi povečuje pretočnost.

Srečanje s sosedi tržnice je bilo "izjemno dobro" Petkovo srečanje z najemniki na ljubljanski tržnici, s sosedi tržnice in ostalo javnostjo, kjer so predstavili gradnjo garažne hiše pod tržnico in Mesarskega mostu, je Janković označil kot izjemno dobro. Po njegovih zagotovilih bo imel v času gradnje, predvidoma 18 mesecev, vsak najemnik na tržnici možnost najmanj ene stojnice.

Stojnice se bodo preselile na okoliške ulice Te se bodo namreč preselile na Pogačarjev trg, lahko tudi na Mačkovo in Stritarjevo ulico ter na Mesarski most, vse stojnice s tekstilom pa na Petkovškovo nabrežje, je pojasnil in dodal, da je problem pri tekstilu ta, da bodo morali najemniki stojnic svoje izdelke sami skladiščiti, ker se bodo prostori sedanjega skladišča porušili.

Gradbeno dovoljenje za garažno hišo še ta mesec? Janković je prepričan, da bodo do poletja dobili gradbeno dovoljenje za garažno hišo pod tržnico, zanj bodo namreč zaprosili ta mesec. Na gradbeno dovoljenje za Mesarski most župan upa še ta mesec, zgrajen pa naj bi bil v petih mesecih.

Pogodba za parkirišča na gradbišču Nuka II že podpisana Janković je, kot pravi, pogodbo za parkirišča na gradbišču Nuka II že podpisal, upa, da jo bo v četrtek parafirala tudi vlada. Občina bo s tem pridobila približno toliko parkirnih mest, kot jih je imela na Kongresnem trgu, in sicer 114, to pa jo bo stalo okoli 80.000 evrov.

Sestanek s kmetijskim ministrstvom, o katerem se mestna občina dogovarja zaradi potrebnega soglasja ministrstva za izvedbeni prostorski načrt občine, bo po Jankovićevih besedah v petek.

Janković se ne bi lotil poslanske in županske funkcije Glede predloga novele zakona o poslancih, ki med drugim določa nezdružljivost poslanske in županske funkcije, je Janković dejal, da se sam obojega ne bi lotil, saj si ne zna predstavljati, da bi lahko dve tako pomembni nalogi hkrati opravljal dobro.

Ne spreglejte