Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
9. 3. 2016,
7.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zoran Petrovič Marjan Fank

Sreda, 9. 3. 2016, 7.03

6 let, 7 mesecev

Policijskega sindikalista Petroviča bodo vrgli iz službe. Miro Cerar: Prav je tako.

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Izredne odpovedi bo ob obeh škofjeloških policistov, ki sta ustavila ministra Borisa Koprivnikarja, prejelo tudi pet sindikalistov. Prvemu možu policije Marjanu Fanku je žal zlorabljenih policistov.

Med njimi je tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, v Večeru poroča Elizabeta Planinšič. "Odpoved še ni izrečena. Začeli so postopek izredne odpovedi," nam je pojasnil Petrovič.

Po neuradnih podatkih je ponovna interna preiskava dogodka končana. Ugotovitve so zdaj bistveno drugačne kot v dneh po dogodku lani – medtem ko lanska notranja preiskava ni odkrila nepravilnosti, so zdajšnji sklepi, da je več policistov huje kršilo svoje delovne obveznosti. Končni epilog: zaradi afere Facebook bo ob službo sedem policistov.

Sindikat policistov Slovenije bo zaščitil svoje člane Iz sindikata policistov Slovenji so sporočili, da bodo tekom postopka uporabili potrebna pravna sredstva za zaščito njihovih članov, še zlasti policistov, ki so izvajali postopek ustavitve ministra Borisa Koprivnikarja.

Preučili bodo pisne očitke iz uvedbe postopkov izrednih odpovedi, saj po prvem pregledu marsikaj predstavlja novost tudi za njih, ob tem pa dodajajo, da so očitki zoper njihove člane niso točni in v večjem delu tudi manipulativni.

Odpovedi že poslane Izredne odpovedi delovnega razmerja so po poročanju Večera že poslali obema škofjeloškima policistoma, ki sta 29. novembra lani ponoči ustavila ministra Koprivnikarja, brez službe pa bo ostalo tudi pet sindikalistov, ki naj bi zaroto zoper Koprivnikarja načrtovali.

Na policiji so potrdili, da so že sprejeli prve delovnopravne ukrepe, po poročanju Večera naj bi generalni direktor policije Marjan Fank podpisal sedem izrednih odpovedi, med njimi tudi predsedniku SPS Petroviču.

Ob Petroviču naj bi izredno odpovedo dobili še ljubljanski regionalni predstavnik sindikata Vojka Marguča, kranjski predstavnik Denis Kadirić, Miha Sakač, namestnik koprskega regionalnega predstavnika, in Dušan Raj, novomeški regionalni predstavnik.

Györkös Žnidarjeva: Odpovedi ne bodo vplivale na potek pogajanj s policisti Odpovedi delovnega razmerja sindikalistom iz vrst Sindikata policistov Slovenije (SPS) ne bodo vplivale na potek pogajanj s policisti, je pojasnila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Je pa po njenih besedah prav, da se v primeru ugotovljenih hujših kršitev sprejmemo vsi ukrepi v skladu z delovnopravno zakonodajo.

"Moje zaupanje policiji se izkazuje za pravilno, če so res našli konkretne dokaze," je glede odpovedi policistom povedal minister Koprivnikar. "Očitno se je v postopku izkazalo, da so policisti storili nezakonita ravnanja, zato je prav, da je prišlo do te odločitve," pa je po poročanju STA dejal premier Miro Cerar.

Ne spreglejte