Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2012,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 10. 7. 2012, 9.24

8 let

Neznanec, ki je grozil politikom NSi s cvrtjem v peklu, naj bi se opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"V peklu se boste cvrli, izdajalci slovenskega naroda. Povej naprej." To sporočilo so prejeli posamezni politiki Nove Slovenije, potem ko naj bi jim neznanci vdrli v sicer javne telefonske številke.

V nedeljo zvečer in v ponedeljek zjutraj je nekaj vidnih predstavnikov Nove Slovenije prejelo grozilna SMS-sporočila, ki pa naj bi bila poslana iz njihovih mobilnih telefonov, poroča pozareport.si.

Tiskovni predstavnik NSi Jernej Vrtovec, organizacijski tajnik NSi in generalni sekretar Mlade Slovenije Andrej Cimperšek ter mednarodni sekretar Nove Slovenije in državni sekretar Matjaž Longar so namreč prejeli SMS s sporočilom: "V peklu se boste cvrli, izdajalci slovenskega naroda. Povej naprej."

Vrtovec je SMS dobil s svojega službenega mobilnega telefona, ki pa si ga po lastnih besedah ni poslal sam, še poroča pozareport.si. Longar naj bi SMS dobil s številke, ki jo uporablja strankarski kolega Andrej Cimperšek, ta pa je SMS prejel s številke v lasti Longarja. Te telefonske številke so sicer edine javno objavljene številke na spletni strani NSi.

O ovadbi se še odločajo Vrtovec je še dodal, da so obvestili tudi policijo, a ta s spremembami kazenskega zakonika ni več pristojna, da bi sprejela prijavo. "Treba je vložiti ovadbo na tožilstvo proti neznanemu storilcu," je pojasnil in dodal, da se o tem v stranki še odločajo. Dejal je še, da grožnje sicer prejemajo skoraj vsak dan, a je bilo tokrat prvič prek SMS-sporočila. Po njegovem mnenju je bil eden od razlogov za to tudi preimenovanje vojašnic.

Cimperšek prejel opravičilo Vrtovec je popoldne sporočil, da je Cimperšek danes s svoje telefonske številke prejel še SMS-sporočilo z opravičilom. V sporočilu je neznani pošiljatelj zapisal, da se globoko opravičuje za nedeljski SMS ter da ga je zelo razburilo medijsko poročanje o proslavi.

Prvi SMS prišel iz Hongkonga, drugi pa iz Guadalupe Vrtovec je poslal tudi dopis Telekoma Slovenije, v katerem so mu potrdili, da grozilno sporočilo Cimperšku definitivno ni bilo poslano z Longarjeve številke. Potrdili so tudi, da Vrtovec sporočila sam sebi ni poslal. Kot so zapisali, je prvi SMS v omrežje prišel iz Hongkonga, drugi pa iz Guadalupe. Pojasnili so, da je lahko prišel iz katere izmed spletnih aplikacij, več kot to pa niso mogli ugotoviti.

SMS-sporočila, ki ga je prejel Longar, na Telekomu Slovenije nimajo zabeleženega, je razvidno iz dopisa. Kot je pojasnjeno, je možen vzrok to, da je bil prejemnik v tem času v omrežju tujega operaterja.

Ne spreglejte