Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Petek,
24. 6. 2016,
13.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

mali junaki osnovna šola Osnovna šola Ledina Ljubljana kuhanje kuharski mojster MasterChef Nazaj v šolo

Petek, 24. 6. 2016, 13.10

6 let, 7 mesecev

Na najstarejši ljubljanski šoli so se danes bojevali s kuhalnicami

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Osnovna šola Ledina kuhinja

Učenci so danes končali pouk in odšli na počitnice. Na najstarejši ljubljanski šoli, Osnovni šoli Ledina, so to storili z Ledinsko kuhinjo – kuharskim dvobojem. Učenci šestih, sedmih in osmih razredov so z jedmi, še posebej pa s svojo zagnanostjo, popolnoma navdušili sodnike.

V svoji telovadnici so Ledinci s pomočjo koncertnih zaves, kulis in studijskih luči ustvarili poseben prostor, kjer se je odvil pravi kuharski spektakel.

Dišalo je po dobri hrani, tekmovalci so bili nadvse zagnani in osredotočeni na svoje delo. Njihovi sošolci so zanje glasno navijali, celotno dogajanje je spremljal humor in zabava.

"Za to smo se odločili, da bi naredili nekaj novega. Oddaja o kuharskih dvobojih je bila popularna in skupaj z vodjo prehrane smo se preprosto odločili, da nam bo uspelo. Bi pa brez staršev to težko naredili, saj je bilo potrebnega veliko materiala, podprli so nas tudi finančno. S tem projektom je šola veliko pridobila, saj bomo vse posode, krožnike in pribor lahko obdržali za pouk gospodinjstva," je povedal Lorin Möscha, organizator tekmovanja, sicer pa učitelj športne vzgoje.


Lorin Möscha: Marsikdo je boljši kuhar kot športnik


Po čem je danes dišalo na Ledini?

Učenci šestih, sedmih in osmih razredov so bili razdeljeni v šest skupin, pripravili pa so tri jedi – skutin namaz na Wassa kruhkih, jajčno-zelenjavni hamburger in sadno kupo na sladki polnozrnati posteljici.

Učenci so si najbolj želeli sodelovati pri preizkušanju hrane, največ kandidatov je bilo za sladice. | Foto: Učenci so si najbolj želeli sodelovati pri preizkušanju hrane, največ kandidatov je bilo za sladice.

Na znak voditelja so morale skupine pohiteti v kuhinjo, vzeti pladnje s sestavinami, nato pa v točno odmerjenem času pripraviti določeno jed. Za pripravo vsake jedi, okraševanje in serviranje so imeli na voljo deset minut.

Komisijo so navdušili s svojo zagnanostjo

Komisijo so sestavljali Urban Demšar, glavni kuhar v restavraciji Soba 102, ki ima na isti osnovni šoli štiri svoje otroke, Luka Korenčič, ki je bil eden izmed finalistov letošnjega slovenskega MasterChefa, in lanska udeleženka šova Tjaša Koren.


Komisija: "Zmagala je najbolj zagnana in samozavestna ekipa"


Ocenjevali so znanje v pripravi pogrinjkov, ustvarjalnost, domiselnost pri serviranju jedi in oblikovanju krožnika.

Sodnike so od vseh najbolj prepričali učenci 8. bEva Zala Rac, ki ima sicer najraje suši, Klara Strojan, ki najraje je sladoled, in Vid Ključevšek, ki najraje obišče restavracijo McDonalds. Menijo, da so sodnike najbolj prepričali s svojo sadno kupo. Prejeli so glavno nagrado, in sicer kosilo v restavraciji Soba 102.


Zmagovalci: Na pravi MasterChef za zdaj še ne bi šli


Učiteljica Karin Starc: Na ledinski kuhinji so se odrezali odlično!


 

Ne spreglejte