Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
14. 7. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

železnice Slovenske železnice vlak nesreča nesreča nadomestni avtobusni prevoz Gorenjska proga Kranj Škofja Loka Na dopustu

Petek, 14. 7. 2017, 11.45

6 let, 7 mesecev

Lokalni potniški vlaki na gorenjski progi z zamudami predvidoma še do nedelje

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
potniški vlak, Slovenske železnice | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Ob odpravi posledic torkove nesreče v Kranju in sprotni sanaciji posledično poškodovane infrastrukture se postopoma normalizira promet v tovornem in mednarodnem potniškem prometu.

V noči na petek so vzdrževalne in interventne skupine Slovenske železnice odstranile še enega od šestih v torek iztirjenih in poškodovanih vagonov. V petek zjutraj so tako mednarodni potniški vlaki že vozili mimo kraja nesreče z dizelsko vleko, ob tem so nastajale le manjše (dodatne) zamude. Tovorni promet pa so že prej vzpostavili na podoben način.

Nadomestni avtobusni prevozi med Škofjo Loko in Kranjem

Do popolne normalizacije prometa, ki jo Slovenske železnice napovedujejo za nedeljo, poteka promet lokalnih potniških vlakov na gorenjski progi še naprej po posebnem režimu z nadomestnimi avtobusnimi prevozi, zdaj samo še med postajama Škofja Loka in Kranj.

Zamude lokalnih potniških vlakov na gorenjski progi so danes večinoma dosegale od 15 do 40 minut, a so se sredi dneva pripetile tudi večje. | Foto: www.slo-zeleznice.si Zamude lokalnih potniških vlakov na gorenjski progi so danes večinoma dosegale od 15 do 40 minut, a so se sredi dneva pripetile tudi večje. Foto: www.slo-zeleznice.si

Med Ljubljano in Škofjo Loko, kakor tudi med Kranjem in Jesenicami, poteka promet lokalnih potniških vlakov na običajen način, vendar pa zaradi nadomestnega avtobusnega prevoza nastajajo na posameznih delih poti lokalnih potniških vlakov zamude.

Računajte z zamudami od 15 do 40 minut

Tako med Kranjem in Jesenicami lokalni potniški vlaki, ki začnejo svojo pot v Ljubljani, večinoma zamujajo med 15 in 40 minutami, enako velja na relaciji med Škofjo Loko in Ljubljano za vlake, ki svojo pot po voznem redu začenjajo v Kranju ali na Jesenicah.

Na spletni strani Slovenskih železnic, kjer obveščajo o zamudah, smo v času nastajanja tega prispevka zasledili, da zamuda lokalnega potniškega vlaka na gorenjski progi dosega dobrih 50 minut v smeri proti Jesenicam in celo uro v smeri proti Ljubljani, a je bilo to bolj izjema kot pravilo.

Ne spreglejte