Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2024,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zamuda Slovenske železnice nadomestni avtobusni prevoz prenova Litija železniška postaja PR članek

Nedelja, 28. 1. 2024, 7.00

2 meseca, 3 tedne

Investicijska dela, nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov in sprememba voznega reda

Oglasno sporočilo
i04285_1200 | Foto SŽ, d.o.o.

Foto: SŽ, d.o.o.

Od 5. 2. 2024 do 14. 3. 2024 bo od 68 vlakov, ki vozijo skozi postajo Laze, 25 vlakov vozilo na relaciji Ljubljana–Litija–Ljubljana z nadomestnim avtobusnim prevozom. Od teh vlakov jih ima 13 začetno ali končno postajo v Litiji, 12 vlakov pa vozi na relaciji Ljubljana–Dobova in obratno.

Investicijska dela in nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov na odsekih proge Ljubljana–Litija–Zidani Most–Dobova

Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo ena največjih del, ki zahtevajo nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov, izvajala na odsekih proge Ljubljana–Litija–Zidani Most–Dobova. V času del je naš cilj, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem v času prometnih konic. V glavnih koničnih časih tako v največji meri vlaki vozijo v ojačani sestavi, kjer je to mogoče.

i03991_1200 | Foto: SŽ, d.o.o. Foto: SŽ, d.o.o.

V času nadomestnih cestnih prevozov in ovir v propustnosti proge so možne zamude, zato vse potnike opozarjamo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu.

Odsek LJUBLJANA–LITIJA (od 3. februarja do 14. marca)

  • Dela in nadomestni prevozi na progi Ljubljana–Litija zaradi obnove postaje Laze, začetka prenove postaje Litija ter vzdrževalnih del na progi Trbovlje–Hrastnik

V okviru zapore Ljubljana–Litija se bodo izvajala obsežnejša dela na območju železniške postaje Laze, in sicer z neprekinjeno zaporo tira 3, kjer bo izvedena celostna demontaža obstoječega tira z vgradnjo novega spodnjega in zgornjega ustroja ter navezava na nov peron. Sočasno se bodo nadaljevala dela na gradnji zunajnivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

Na železniški postaji Litija se predvideva še začetek investicijskih del – prenova postaje in ureditev novega zunajnivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

i04287_1200 | Foto: SŽ, d.o.o. Foto: SŽ, d.o.o.

Nadomestni prevozi v času del

Na progi Litija–Ljubljana bo namesto nekaterih vlakov organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Nadomestni avtobus bo imel v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej, kot bi imel vlak po rednem voznem redu. Pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije zato velja pozornost pri izbiri ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov. Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnje potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most/Maribor/Dobova so dodatno označeni (v prilogi oz. na spodnjih povezavah).

 

Fotogalerija
1 / 4

Odsek TRBOVLJE–HRASTNIK (5. februar–14. marec)

Sočasno z izvedbo del na investicijskih projektih nadgradnje na postaji Laze pa se bodo izvajala tudi redna vzdrževalna dela, s katerimi se zagotavlja varnost železniškega prometa na odseku proge Hrastnik–Trbovlje v času od 5. februarja do 14. marca z izvedbo dnevnih zapor posameznega tira v času mimo glavne prometne konice (7.30 do 13.40). Ker bo promet vlakov potekal samo po enem tiru v obe smeri, se lahko pričakuje krajše zamude vlakov.

Naročnik oglasnega sporočila je SŽ, D. O. O.

Ne spreglejte