Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2017,
6.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

vreme nevihta dež veter

Petek, 11. 8. 2017, 6.39

6 let, 7 mesecev

Huda noč: podiralo drevesa in odkrivalo strehe #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

vreme, neurje, drevo | Foto Boni Logar

Foto: Boni Logar

Iz delov države, ki jih je včeraj popoldne in zvečer zajelo neurje z močnim vetrom in točo, poročajo o številnih podrtih drevesih in odkritih strehah. Danes se nas je vreme usmililo, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte povečini ponehale, delno se bo zjasnilo. 

Posledice včerajšnjih neurij:

Video: Planet TV


Video: Planet TV


Ni še konec 

Ponoči se bo oblačnost povečala. Zjutraj bodo ponekod že možne krajevne padavine.  Jutri bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem na jugu tudi nevihtami. Popoldne bo dež postopno ponehal, od zahoda se bo proti večeru delno razjasnilo.

Zapihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Je bilo tudi pri vas neurje? Pošljite nam fotografije na siolfoto@tsmedia.si.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo.


Kaj se je dogajalo včeraj in ponoči:

Nad Pomurjem se je močno neurje, ki je trajalo približno eno uro, razbesnelo po 20. uri. Močen veter z dežjem in točo je podiral drevesa, odkrival strehe in delal škodo na premoženju. Vse dežurne službe so na terenu in odpravljajo posledice neurja. V vasi Bogojina je odkrilo celotno strešno konstrukcijo na šoli, pouka tam najverjetneje z začetkom septembra ne bo. Po poročanju RTV Slovenija je streho vrglo 200 metrov daleč.

Odkrita streha na šoli:


Video: Planet TV

O podrtih drevesih poročajo iz Kobarida in Bovca, pa tudi iz Ljubljane, Tolmina, Ivančne Gorice in Kostela. V Celju je pod podrtim drevesom ostalo ujeto vozilo, v naselju Rakovec v občini Brežice in v Sevnici pa se je drevo porušilo na gasilni dom. V Spodnji Idriji je močen veter odkril streho na objektu, prav tako v Kobaridu. Strehe je veter odkrival še v Brežicah, Radencih, Semiču, Trebnjem, v Sevnici, Zagorju od Savi ... Zalitih je bilo tudi več objektov, predvsem kletni prostori.

Neurje v Beli krajini:

Video: Nejc Adlešič

Zaradi neurja so mariborski policisti med 19. in 21.30 uro prejeli skoraj 200 interventnih klicev. Največ težav so povzročala podrta drevesa, ki so padla na cesto ali poškodovala vozila ter drugo premoženje ljudi. Kljub opozorilom, da je ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno, so bili policisti obveščeni, da so nekateri vozniki ustavljali v predorih in s tem ogrozili svojo varnost ter varnost drugih prometnih udeležencev.

Takole je bilo včeraj ob 16. uri v Portorožu:


Video: Vid Ponikvar

 

Neurje prizadelo več delov Avstrije

Več delov Avstrije je ponoči prizadelo močno neurje. V kampu pri kraju Möllbrücke na avstrijskem Koroškem je veter prevrnil več počitniških prikolic, poškodovane so bile tri osebe, kamp pa so evakuirali. Po državi je bilo največ težav zaradi številnih podrtih dreves in odkritih streh, ponoči pa je bilo zaprtih tudi kar nekaj cest.

STA
Ne spreglejte