Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
18.36

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Natisni članek

Milko Novič

Torek, 12. 3. 2019, 18.36

5 let, 1 mesec

Epiloga v sojenju Noviču še ni mogoče pričakovati tako kmalu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

1

Kazalo je, da se bo ponovljeno sojenje Milku Noviču, obtoženemu umora direktorja kemijskega inštituta Janka Jamnika, končalo hitro, a se proces spet zapleta. Potem ko je obrambi končno uspelo, da sodišče upošteva tudi primer Michela Stephana, raziskovalca z istega inštituta, ki naj bi naročil umor Jamnikovega naslednika, so sodni spisi iz primera Stephan po eni strani močno razbremenili Noviča, a ga po drugi strani dodatno obremenili. Sojenje bodo podaljšale tudi nove priče na predlog tožilstva.

Motiv za umor Jamnika je imel tudi Stephen Michel, prijeli pa so med načrtovanjem umora Jamnikove desne roke Janeza Plavca. Potem ko je sodnik bral listine s sojenja Stephenu Michelu, je Novič dejal, da ga je slišano po njegovem mnenju "močno razbremenilo" in da upa, "da bo vplivalo tudi na končno presojo".

Milko Novič
Novice Izvedenec: Telekomunikacija Noviča ne povezuje s krajem umora

Michel in njegova partnerica, sodelavka na inštitutu, hkrati pa solastnica njegovega podjetja, registriranega v Franciji, Barbara Mohar, naj bi v prostorih inštituta na stroške inštituta izdelovala kemijske komponente, ki naj bi jih potem prek svojega podjetja prodajala naprej in tako zaslužila najmanj 300 tisoč evrov. Jamnik in Plavec sta to ugotovila.

"Mislim, da se je skozi to branje že do zdaj ugotovilo, da so bili motivi denar in transakcije, česar pa mene spisi s tem nikjer ne obremenjujejo," je dejal Novič.

Milko Novič
Novice Sodnik si želi sojenje Noviču končati do konca aprila #video

Odvetnik žene umorjenega Jamnika: "To ni dokaz, da ni moril"

A odvetnik žene umorjenega Jamnika vztraja, da to ni dokaz, da Novič ni moril.

"Motiv za umor Jamnika je mogoče celo imel, vendar to ne razbremenjuje Noviča in nikakor ne potrjuje, da Novič ni imel motiva. To sta dve ločeni zgodbi," je dejal Miha Kunič, odvetnik žene umorjenega.

Preiskovalci so bili na Viču zaradi Novičevega dejanja, kar bodo poskušali na tožilstvu dokazati z novimi dokaznimi predlogi.

Milko Novič
Novice Vdova Janka Jamnika in tožilka v zadevi Novič zahtevata izločitev sodnika

"Predlagal bom zaslišanje določenih prič, počakajmo, da sodnik Radonjič prebere vse, potem pa bom predlagal nove dokaze," je dejal Kunič.

Sojenju, med katerim smo izvedeli tudi to, da naj bi imel Stephen Michel na inštitutu bojne strupe, ciankalij, cianid, fosfor za izdelavo kemičnega orožja in celo amfetamine za izdelavo drog, tako še ni videti konca.

Novice Novič: Mislim, da sem končno deležen poštenega sojenja #video
Milko Novič
Novice Nadaljevanje sojenja Noviču: izvedenci ponovili že slišano
Ne spreglejte