Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
17.00

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Natisni članek

SMC Miro Cerar

Torek, 30. 8. 2016, 17.00

7 let, 7 mesecev

Cerar članom SMC: Na preizkušnji bosta naša zrelost in kompetentnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

2

Miro Cerar | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Premier in predsednik SMC Miro Cerar v pismu članom SMC opozarja, da so pred Slovenijo zahtevni mednarodni in notranjepolitični izzivi, na katere morajo biti sposobni odgovoriti z vso odgovornostjo in strokovnostjo. "Na preizkušnji bosta naša politična in strankarska zrelost ter kompetentnost," meni Cerar in ocenjuje, da je čas za korak naprej.

Predsednik SMC navaja, da je pred njimi izjemno pomembno obdobje v življenju stranke in delovanju vlade ter poslanske skupine. Po njegovih ocenah so lahko ponosni, da so si z dozdajšnjim delom omogočili, da imajo priložnost in odgovornost, da tudi naslednji dve leti odločilno prispevajo k še bolj učinkovitemu vodenje države.

"V dobrih dveh letih smo tudi kot nova stranka naredili več, kot so nam napovedale najbolj optimistične napovedi. Je pa čas, da s premislekom, hkrati pa odločno, tako kot ob ustanavljanju SMC, naredimo korak naprej," je prepričan Cerar.

Pred Slovenijo so zahtevni mednarodni izzivi

Ker je pred Slovenijo vrsta izjemno zahtevnih mednarodnih in notranjepolitičnih izzivov, po njegovih navedbah potrebujejo okrepitev v kabinetu predsednika vlade, kjer da jih čakajo "morda največje preizkušnje po prelomnih dogodkih izpred četrt stoletja ob nastajanju naše mlade države". "Na preizkušnji bosta naša politična in strankarska zrelost ter kompetentnost," ugotavlja.

Spomnil je, da se v širšem mednarodnem prostoru napoveduje nov val migracij, ki bo tokrat varnostno še bolj občutljiv in zahteven, imeti morajo tudi odgovore na gospodarsko-razvojna vprašanja naše države. Zato zdajšnji generalni sekretar SMC Erik Kopač prihaja v premierjev kabinet, kjer bo kot strokovnjak na tem področju državni sekretar za področje državne varnosti.

Ne spreglejte