Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
19.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

3

Natisni članek

predsedniške volitve 2017 Suzana Lara Krause

Petek, 29. 9. 2017, 19.45

6 let, 6 mesecev

SUZANA LARA KRAUSE (letnik 1979)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

3

Suzana Lara Krause | Foto STA

Foto: STA

Trenutna funkcija: članica izvršilnega odbora SLS

Predlagatelj: tri tisoč podpisnikov, SLS

Izobrazba: profesorica slovenščine in ruščine


Življenjepis:

Osemintridesetletna samostojna podjetnica, ki se preživlja s prevajanjem in lektoriranjem, je na nacionalni ravni popolna politična neznanka. Zakaj se je SLS, ki je nekoč na predsedniških volitvah nastopala z Ivanom Bizjakom in Janezom Podobnikom, odločila iti v tekmo s Suzano Laro Krause, še vedno ni najbolj jasno.

Po eni od razlag je predsednik SLS Marko Zidanšek v tekmo želel poslati Tadejo Romih, svojo desno roko in direktorico stranke. A se s tem niso strinjali nekateri drugi vplivni člani stranke, predvsem tisti, ki zaradi slabih predvolilnih napovedi vedno bolj glasno nasprotujejo Zidanšku (za njegovega največjega zaveznika velja Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze, ki naj bi obvladoval glavni odbor stranke). Ocenili so jo kot premlado.

Krausejevo – priimek je prevzela po možu, ki prihaja iz ZDA – naj bi nato predlagal nekdanji poslanec Franc Pukšič, ki prav tako kot kandidatka prihaja z Destrnika. Zidanšek naj bi se v zadnjih tednih osebno močno vključil v zbiranje podpisov. Stranka naj bi nabirala glasove tudi med uslužbenci občin, ki jim vlada SDS.

A vse to še vedno ne odpravi ključne težave – da so slabi trije tedni verjetno krepko premalo za ustvarjanje prepoznavnosti nekdanje operativke v volilnih štabih SLS v očeh volivcev.


Afere:

-


Izjave:

"Že zdaj je v Sloveniji čutiti neko splošno zamorjenost in vdanost ljudi v usodo, zlasti mladine. Ta trend, da je moderno 'safer furat', sega tudi širše od naših meja. Glede na mačehovski odnos države do kmetijstva me skrbi naša samooskrba s hrano, podobno pa veliko podjetij hira zaradi velikih davčnih obremenitev in pritiskov iz okolice."

(Govori.se, september 2017)
"Kot predsednica bom predlagala večje spodbude ob rojstvu otroka. Menim, da bi za to morala država nameniti sredstva iz proračuna, saj gre za našo prihodnost."

(Delo, september 2017)
 

 

Ne spreglejte