Rabuza

Četrtek,
24. 8. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Lendava hotel dražba Janja Žejn Hotel Elizabeta

Četrtek, 24. 8. 2017, 11.55

6 let, 7 mesecev

Hotel Elizabeta

Hotela v Lendavi niso prodali niti s 40-odstotnim popustom

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Hotel Elizabeta | Foto Stečajni upravitelj

Foto: Stečajni upravitelj

Hotel Elizabeta, ki je v lasti Ivana Pavlova, neuspešno prodajajo že od lanskega oktobra. Na dražbo pretekli teden se ni prijavil nihče. Bo več uspeha septembra, ko bo izklicna cena skoraj polovico nižja od ocenjene?

Medtem ko se v Ljubljani odpira petzvedični hotel in je slovenski turizem v prvem polletju letošnjega leta dosegel rekordne številke v samostojnosti, imajo v Lendavi veliko večje težave s prodajo hotela Elizabeta.

Ta je na prodaj zaradi dolga Ivana Pavlova, ki je lastnik. Pretekli teden je bila razpisana dražba za štirizvezdični hotel Elizabeta, ki stoji na Mlinski ulici 5 v Lendavi, vendar se na dražbo ni prijavil nihče.

Skupni dolg Pavlova do upnikov znaša 700 tisoč evrov, največja upnika pa sta banka Reiffeisenbank in Republika Slovenije.


Najbolj luksuzen hotel v Ljubljani ta teden odpira svoja vrata #360stopinj 

Ljubljanskim hotelirjem se smeji, turistične agencije pa v težavah


Na dražbah išče kupca od lanskega decembra

Lanskega oktobra je bil objekt s pripadajočim zemljiščem ocenjen na 1,39 milijona evrov, vendar se na dražbo ni prijavil nihče.

Uspeha ni bilo niti letos januarja, ko so opravili novo cenitev (objekt je zdaj ocenjen na dober milijon evrov), najnižja kupnina pa bi morala znašati 758 tisoč evrov.

Pretekli teden je bila na tretji dražbi postavljena cena 720 tisoč evrov, vendar se tudi tokrat ni nihče prijavil na dražbo.

V hotelu je 24 sob. | Foto: Stečajni upravitelj V hotelu je 24 sob. Foto: Stečajni upravitelj


Luksuzni hotel, ki je ob edinem obisku Slovenije gostil Donalda Trumpa #360stopinj


Izklicna cena z milijona padla na dobri 600 tisoč evrov

Stečajna upraviteljica Janja Žejn je že objavila nov datum dražbe. Potekala bo 26. septembra, nova izklicna cena pa bo deset odstotkov nižja kot na zadnji dražbi. Znašala bo 648 tisoč evrov.

"Odločitev o drugačnem načinu prodaje kot na dražbi z zviševanjem cene za zdaj še ni sprejeta," Žejnova odgovarja na vprašanje, ali razmišljajo tudi o drugačnem načinu prodaje.

Nova izklicna cena za hotel v Lendavi je 648 tisoč evrov. | Foto: Stečajni upravitelj Nova izklicna cena za hotel v Lendavi je 648 tisoč evrov. Foto: Stečajni upravitelj

Hotel ima 24 sob

Štirizvezdični hotel je v lasti Ivanova od leta 2009, ko ga je ta odkupil od Term 3000. V zadnjih letih je zamenjal več najemnikov, nekaj časa pa je bil tudi zaprt. Zdaj ima hotel s 24 sobami v najemu podjetje Biovolt, ki je v lanskem letu ustvarilo 196 tisoč evrov prihodkov.

Na javni dražbi lahko sodelujejo samo tisti, ki bodo tri delovne dneve prej poravnali varščino. Ta znaša deset odstotkov izklicne cene, torej 64.800 evrov. Celotno kupnino bo moral novi kupec plačati v 30 dneh od dneva prodaje.