Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
9.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

1

Natisni članek

Bojan Petan DZS

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 9.23

6 let, 7 mesecev

Bojan Petan: Z Zoranom Jankovićem sva naredila isto usodno napako

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

1

Izvirni greh je, da sem vzel posojila. Upnik ima nekako vedno prav, poudarja predsednik uprave DZS Bojan Petan, ki zapušča svoj položaj in se seli na čelo Term Čatež.

"Občutek imam, da se moja postranska vloga v LDS precenjuje. Seveda Gregorja Golobiča poznam, saj smo bili mladinci, normalno, da smo se poznali. Nato kdo postane minister in rečeš, poznam ga. V zadnjih letih pa nimava kakšnih intenzivnih stikov," je v intervjuju s Petro Sovdat in Petrom Franklom za Finance o svojih poznanstvih povedal Petan in dodal, da predsednika SDS Janeza Janše ne pozna, čeprav poslovno sodeluje z njegovim bratom Rajkom Janšo.

Na vprašanje, kolikšen je njegov lastniški delež v konglomeratu DZS, v okvir katerega spadajo tudi časopis Dnevnik, Terme Čatež in Marina Portorož, pravi, da je ta daleč pod enim odstotkom. Upravljavsko priznava, da ima največjo moč, lastniško pa pravi, da pa ne.

"DZS je doživljal grozljive udarce" "Dvanajstega junija 2014 smo imeli na DZS policijske preiskave. Poslati 140 policistov z obtožbo 85 milijonov evrov poneverbe je težka stvar. In to je treba zdržati, ob tem, da je treba tudi delati. DZS je doživljal grozljive udarce, tudi nepravične, od menic, rubljenja, preiskav ... Verjetno bi zelo malo ljudi to zdržalo," je opisoval pretekle dogodke.

Ko je bila blokada premoženja junija pravnomočno odpravljena, ker ni bilo nobenega oškodovanja delničarjev Čateža in Marine, je bila preiskava po njegovih besedah tudi odpravljena. Takrat je ocenil, da se umakne zato, da se lahko nova, verodostojna uprava normalno pogovarja z bankami upnicami.

"Ko pustiš, da se ustvari mit, ga nikoli več ne moreš popraviti" "Mislim, da sva z Zoranom Jankovićem naredila isto usodno napako, nehote. Ko pustiš, malo iz zabave, malo iz šale, malo iz netransparentnosti, malo iz vsega luštnega, da se ustvari mit, ga nikoli več ne moreš popraviti. Ko v Sloveniji medij nekoga obtoži, mu tega ne bo popravila nobena sodna odločba. Je pa logično, da bolj ko je lastništvo razpršeno, večja je moč upravljavcev," je poudaril in dodal:

"Izvirni greh je, da sem vzel posojila. Upnik ima nekako vedno prav, zakaj sem se pa zadolžil? A govorim o trenutnih razmerah. Čatež je lani ustvaril 7,6 milijona evrov denarnega toka, od tega je bankam dal 7,1 milijona. Saj bodo tak velik kompleks s tem, da ne pustijo centa za razvoj, banke uničile! Potem pa poslušam, zakaj ne plačujem dobaviteljem? Če pa v isti sekundi banke vse poberejo."

"Uredniška politika Dnevnika je bila vedno neodvisna" "Ena od prednosti Dnevnika je, pa sem bil v nadzornem svetu 10 let in zdaj še tri leta direktor, da je bila uredniška politika vedno neodvisna, pa naj je to dobro ali slabo. Osebno se s tem, kar so pisali, lahko vprašate takratno urednico časopisa Dnevnik Suzano Rankov, nisem strinjal. To sem jim nekajkrat tudi povedal," trdi Petan.

"Ves čas sem mislil, da je povezava Mercatorja in Agrokorja koristna, in to tudi zagovarjal, še preden se je zgodila. A vsak lahko razmišlja po svoje. Takrat je bila ocena urednice in tistih, ki so to pisali, iz kateregakoli razloga že, da so bili do tega zadržani. Nisem pa nikoli bil v položaju niti tega nisem želel, da bi jim spreminjal članke," je sklenil.

Ne spreglejte