Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2019,
11.57

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

11

Natisni članek

noad Maribor policija ugrabitev

Nedelja, 6. 10. 2019, 11.57

4 leta, 7 mesecev

Mladostnico v okolici Maribora ugrabil 26-letni Hrvat, ki tega ni storil prvič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

11

pištola | Zablokiral je njeno vozilo, nato pa prisedel v njen avtomobil in jo s pištolo prisilil, da sta odpeljala na drugo lokacijo.  | Foto Getty Images

Zablokiral je njeno vozilo, nato pa prisedel v njen avtomobil in jo s pištolo prisilil, da sta odpeljala na drugo lokacijo.

Foto: Getty Images

Ugrabitev 22-letnice, ki se je zgodila v noči na četrtek v okolici Maribora, je zagrešil 26-letni hrvaški državljan z bivališčem v Mariboru, ki ga mariborska policija povezuje z drugimi kaznivimi dejanji. Osumljenec je v priporu, policija pa poziva, da se jim javijo morebitne žrtve, ki si do zdaj zaradi storilčevih groženj tega niso upale storiti.

Zapor
Novice Maribor: moški, ki je ugrabil mlajšo žensko, ostaja v priporu

Mariborski policisti so bili o ugrabitvi mlajše ženske v Miklavžu na Dravskem polju obveščeni v noči na četrtek, storilca so v četrtek zjutraj tudi prijeli. Preiskovalna sodnica je zanj nato včeraj odredila pripor.

Danes pa so pojasnili več okoliščin dogajanja. "V noči na četrtek smo bili obveščeni o kaznivih dejanjih ugrabitve in ropa," je povedal tiskovni predstavnik Miran Šadl. "Nadaljnja preiskava je pokazala tudi kaznivo dejanje iz poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, pri čemer pa poudarjam, da ni šlo za posilstvo. Zaradi zaščite žrtve pa ne bom govoril natančneje, za katero dejanje je šlo."

Ugrabil jo je in ji grozil s pištolo

Policisti so ugotovili, da se je osumljenec, gre za 26-letnega državljana Hrvaške, ki ima urejeno prebivališče na območju Maribora, pripeljal na parkirišče v okolici Maribora, kjer je imela vozilo oškodovanka. Te naj ne bi poznal, "izbrana" naj bi bila naključno.

Zablokiral je njeno vozilo, nato pa prisedel v njen avtomobil in jo s pištolo prisilil, da sta odpeljala na drugo lokacijo. Med potjo jo je oropal, vzel ji je denarnico in mobitel, nato je izvedel kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Po poročanju Večera naj bi osumljenec žrtev silil k spolnemu občevanju. 

Potem sta se zamenjala, storilec je sedel za volan in odpeljal nazaj na izhodiščno parkirišče. Tu je dekletu zagrozil, kaj se bo zgodilo, če dogodek prijavi policiji. Povedal naj bi ji tudi, kje bo pustil njen avtomobil, če dogodka ne prijavi. Nato se je z njenim avtomobilom odpeljal.

Ni bilo prvič

V četrtek zjutraj so policisti osumljenca prijeli v okolici bivališča in ga pridržali. Našli so tudi vozilo oškodovanke.

Policija je pri storilcu opravila hišne preiskave in ugotovila, da je isti človek osumljen tudi ropa, ki se je le nekaj dni prej zgodil v istem kraju, torej Miklavžu na Dravskem polju. Takrat je osumljenec podobno zablokiral vozilo oškodovanke ter ji vzel denarnico. Ker je bila ta prazna, jo je odvrgel v kanal. 

Policija ugotavlja tudi, da naj bi 26-letni Hrvat sodeloval pri avgustovski ugrabitvi 37-letnega državljana, ki ga je še z dvema pajdašema (domnevno državljanoma Slovenije, ki pa sta na prostosti) lažje poškodoval.

Organi pregona zagotavljajo, da je življenje v teh krajih varno.

slovenska policija
Novice V Mariboru ugrabil mladenko in ji ukradel avtomobil
Ne spreglejte