Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
20.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Microsoft digizgodbe top 10

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 20.13

6 let, 7 mesecev

TOP 10: Najbolj nerodni trenutki v tehnološkem svetu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Poznate tisti občutek, ko vam je zelo nerodno ali pa vas je celo sram zaradi nečesa, kar počne nekdo drug? Zbrali smo nekaj najbolj nepozabnih tovrstnih trenutkov iz dogajanja v svetu tehnologije. 

Nekdanji direktor Microsofta Steve Ballmer in njegov nor prihod na oder

Ko je Steve Ballmer, novoustoličeni direktor računalniškega podjetja Microsoft, leta 2001 pritekel na oder korporativne predstavitve, je marsikdo zagotovo pomislil, da je pod vplivom prepovedanih drog.

Ballmer je na odru skakal, kričal in sem ter tja tekel kot ponorel. Ustavila ga ni niti zelo očitna bolečina v nogi (0:20), ob kateri so mnogi ugibali, da mu je klecnilo koleno ali gleženj. Po skoraj minuti poblaznelega vihranja po odru je v zrak zmagoslavno dvignil desno roko in se zadrl: "Ljubim to podjetje! Jiiihaaa!"


Steve Jobs se jezi na občinstvo, ker porablja "njegov" Wi-Fi

Na predstavitvi pametnega telefona iPhone 4 julija 2010 direktorju podjetja Apple Stevu Jobsu nikakor ni uspelo vzpostaviti povezave z brezžičnim omrežjem. Za to je krivil predstavnike medijev, ker naj bi preveč obremenili Wi-Fi v dvorani, kjer je potekala predstavitev.

"Bi radi videli, kaj vam imamo pokazati, ali ne? Če ja, ugasnite svoje naprave, zaprite prenosnike," je s prisiljeno prijaznostjo novinarje prosil Jobs, ki mu je na čelu pisalo, da v njem vre. 


Ustanovitelju Facebooka Marku Zuckerbergu je ob neprijetnih vprašanjih tako vroče, da se začne taliti

Mark Zuckerberg je imel leta 2010 intervju, na katerem sta mu novinarja Walt Mossberg in Kara Swisher postavila nekaj vprašanj, tudi manj prijetnih, o zasebnosti pri uporabi Facebooka.

Leta 2010 precej manj kot danes samozavestni Zuckerberg se je začel izredno potiti in nazadnje porabil celo večnost, da si je slekel pulover. Swisherjeva je nato na notranji strani njegovega puloverja opazila nekaj simbolov in ga vprašala, ali je morda v verskem kultu, s čimer je dodatno prilila olje na ogenj velike nerodnosti intervjuja.


Režiser Michael Bay na predstavitvi Samsungovih televizorjev "zmrzne" in odvihra z odra

Samsung je na sejmu zabavne elektronike CES leta 2014 predstavljal svoje nove ukrivljene televizorje in na oder povabil znanega hollywoodskega režiserja Michaela Baya. Temu je sredi stavka zmanjkalo besed, po nekaj zelo dolgih trenutkih zapletanja jezika in strmenja v prazno pa se je opravičil in preprosto odkorakal z odra.


Steve Ballmer udari znova: v desetih sekundah štirinajstkrat zakriči isto besedo

"Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci! Razvijalci!" je Steve Ballmer ponavljal na tiskovni konferenci o operacijskem sistemu Microsoft Windows 2000.

Leta 2008 je Ballmer na prošnjo enega od obiskovalcev Microsoftove konference MIX to ponovil, le da je skandiral "Spletni razvijalci! Spletni razvijalci!"


Na Microsoftovi predstavitvi se sesujejo Windowsi

Ko je Microsoft predstavljal operacijski sistem Windows 98, se je na velikem platnu nenadoma pojavil tako imenovani modri zaslon smrti (ali BSOD), ki v Windowsih sporoča kritično napako. Prvi mož Microsofta Bill Gates se je ob nerodnem trenutku poskusil pošaliti: "No, zdaj vidite, zakaj Windowsov 98 še ne bomo začeli prodajati takoj."


Hondin revolucionarni robot Asimo se zvrne kot hlod

Japonska Honda je leta 2006 predstavljala humanoidnega robota Asimo, ki je bil opremljen z naprednim sistemom za zaznavanje ovir. Hoditi zna tudi po stopnicah, kar poglejte si tole, so občinstvu dejali razvijalci Asima in ga poslali na sprehod po odru, ki je vključeval vzpenjanje po stopnicah. Ni šlo. 


Direktor podjetja Archos uniči "neuničljiv" pametni telefon

Direktor podjetja Archos je pozabil ali pa ni vedel, da njihov robustni pametni telefon Quechua 5 ni potapljač, saj je nosil le certifikat odpornosti IP54, kar pomeni, da lahko preživi zgolj škropljenje z vodo, ne pa tudi padca vanjo. 


Najdaljših 12 sekund v zgodovini podjetja Faraday

Tekmec Tesle, proizvajalec električnih avtomobilov Faraday Future, je na letošnji januarski tehnološki sejem CES pripeljal vozilo FF91, ki ob številnih naprednih funkcijah vozniku med drugim ponuja tudi samodejno parkiranje s pritiskom na gumb. A FF91 na predstavitvi tega ni želel storiti in sledilo je neskončno dolgih 12 sekund strmenja v nepremični avtomobil. 


Zelo živčen gost v televizijski oddaji zlomi neprecenljiv medij

Strokovnjak za starejše predvajalnike glasbe je v ameriški televizijski oddaji predstavljal fonografski cilinder iz voska, ki velja za predhodnika vinilnih plošč.

Izkazalo se je, da medij, ki je bil po besedah strokovnjaka edini takšen na svetu, v njegovih tresočih se rokah ni bil varen, saj ga je zdrobil. "Jeb... sranje," je nato pred kamero poskusil, da ne bi preklinjal, a to vseeno storil zelo živčni gost. 


Preberite tudi:

Največje tehnološke polomije vseh časov

Ne spreglejte