Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
22. 3. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Natisni članek

pametni telefon iPhone 7 iPhone Apple

Sreda, 22. 3. 2017, 4.04

6 let, 6 mesecev

Takega pametnega telefona še ni bilo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

1

Ameriško podjetje Apple je zelo potihoma izdalo nekaj novosti na področju mobilnih naprav in dodatkov zanje. V ospredju je nova barva pametnega telefona iPhone, ki so ga sploh prvič v desetih letih od izida prvega modela oblekli v rdečo.

iPhone 7 Plus (spodaj) in iPhone 7 (zgoraj) | Foto: Apple iPhone 7 Plus (spodaj) in iPhone 7 (zgoraj) Foto: Apple

Rdeči se je Applov pametni telefon iPhone do zdaj najbolj približal z generacijo iPhone 5C, ki je izšla leta 2013. V naboru petih barv je bila ob beli, rumeni, modri in zeleni tudi rožnata.

A iPhone 5C pravzaprav ni bil pravi iPhone, temveč njegova okrnjena različica z ustrezno nižjo ceno. Apple svojih premijskih pametnih telefonov praviloma namreč ne oblači v zelo živahne barve.

iPhone 5C v rožnati barvi (levo) ob iPhonu 5S. | Foto: iPhone 5C v rožnati barvi (levo) ob iPhonu 5S.

Tokrat je drugače: Apple bo 24. marca začel prodajati rdeča iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Cena ostaja ista kot prej, razlika pa je ta, da bo Apple del kupnine za vsak prodan rdeč iPhone 7 namenil dobrodelni organizaciji RED (kar je tudi angleški izraz za rdečo barvo), ki se bojuje proti okužbam z virusom HIV in aidsu.

Ponudba za posebno izdajo rdečega iPhona 7 in iPhona 7 Plus na uradni Applovi spletni strani. | Foto: Apple Ponudba za posebno izdajo rdečega iPhona 7 in iPhona 7 Plus na uradni Applovi spletni strani. Foto: Apple


Preberite naš prvi test pametnega telefona iPhone 7

Ali imata iPhone 7 in iPhone 7 Plus boljša fotoaparata od konkurence?


Apple z organizacijo RED sicer sodeluje že deset let, a do zdaj je v rdeči barvi izdajal druge naprave, največkrat prenosne predvajalnike glasbe iPod.

Apple, kaj je še novega?

Uvodoma smo omenili, da je Apple v noči na torek mimogrede izdal nekaj novosti in tega ni obešal na veliki zvon. Ob rdečih iPhonih si omembo zasluži še prenovljena linija tablic iPad, ki so zdaj na voljo v treh različicah (oziroma bolje rečeno velikostih) - mali (iPad Mini), srednji (iPad) in veliki (iPad Pro).

Pogled najbolj pritegne iPad, s katerim Apple oznanja odmik od serije zelo tankih tablic iPad Air. Novi iPad je tudi bistveno cenejši od Aira 2, na primer.  | Foto: Apple Pogled najbolj pritegne iPad, s katerim Apple oznanja odmik od serije zelo tankih tablic iPad Air. Novi iPad je tudi bistveno cenejši od Aira 2, na primer. Foto: Apple

Druge novosti? Applov manjši pametni telefon iPhone SE ne bo več na voljo v različici s 16 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov (zgolj 32 in 128 GB), na vse novejše telefone iPhone pa prihaja aplikacija za urejanje videoposnetkov Clips.

Ne spreglejte