Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 19.57

8 let

Odklenite skrivno igro v Googlovem brskalniku Chrome (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tudi ko na svojem telefonu ali računalniku ostanete brez internetne povezave, se v Googlovem spletnem brskalniku Chrome vseeno lahko kratkočasite.

Situacija, ko se znajdete brez internetne povezave, je lahko zelo nadležna. Internet danes namreč velja za osnovno dobrino, vir informacij, zabave in kratkočasja.

Ko so pri Googlu zasnovali svoj brskalnik Chrome, pa so pomislili tudi na situacije, ko zaradi takšnega ali drugačnega razloga uporabnik ostane brez internetne povezave. Vanj so vdelali skrivno arkadno igro, v kateri na preprost način vodimo dinozavra in z njim preskakujemo ovire na poti.

Gre za koncept t. i. endless runnerja oziroma arkadne igre z neskončno stopnjo, ki teče vedno hitreje in hitreje, igralcu pa na pot postavlja vedno več ovir. Tovrstne igre so zelo priljubljene predvsem na mobilnih napravah, kjer so dosegale veliko število uporabnikov. Med najbolj znane predstavnike žanra štejejo: Temple Run 1 in 2, Canabalt, Jetpack Joyride, in Subway Surfers.

Kako najdem skrivno igro?

Do preproste Googlove igre, ki ne nosi uradnega naziva, dostopate z brskalnikom Chrome. Na voljo vam je samo, kadar vaša naprava ni povezana na internet. Če bi jo torej želeli načrtno igrati, morate na vašem telefonu ali računalniku najprej prekiniti internetno povezavo.

V naslednjem koraku v brskalniku Chrome odprete nov zavihek in obiščete poljubno spletno stran. Ta se brez povezave seveda ne bo odprla, brskalnik pa vas bo obvestil, da povezave ni mogoče vzpostaviti.

Nad tem sporočilom boste videli malo podobo tiranozavra. Kliknite ga in igra se bo začela. Na telefonu ga upravljate s pritiskom na zaslon, na računalniku pa z miškinim klikom ali preslednico.

Chrome je najbolj razširjen brskalnik

Po podatkih, razvidnih na analitski strani StatCounter, je Chrome trenutno najbolj razširjen brskalnik v uporabi, saj mu pripada kar 44-odstotni delež. Na drugem mestu je Safari z dobrimi 13 odstotki, sledijo pa še Internet Explorer z 12 odstotki, Firefox z dobrimi 10 odstotki in Opera s 5 odstotki.

Chrome je na prvem mestu zasidran tudi zato, ker je privzeti brskalnik v mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android. Kot za leto 2015 kažejo podatki analitske hiše IDC, pa je Android najbolj razširjen operacijski sistem na mobilnih napravah, saj mu pripada kar 83-odstotni delež, najbližjemu zasledovalcu Applu in njegovemu operacijskemu sistemu iOS pa le 14-odstotni delež.

Ne spreglejte