Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2016,
18.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Mercedes-Benz Športni Avtomoto

Četrtek, 23. 6. 2016, 18.03

6 let, 7 mesecev

Slovenska predstavitev prenovljenih mercedes-benzov SLC in SL

Zvezdniška roadsterja za slovenske uživače od slabih 37 pa vse do 350 tisočakov!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Mercedes SLC in SL - domača predstavitev | Foto Vinko Kernc

Foto: Vinko Kernc

Letošnje leto je pri Mercedes-Benzu leto kabrioletov. Pravkar sta na slovenski trg prišla prenovljena roadsterja SLC in SL, jeseni pa pričakujemo še klasična kabrioleta s platneno streho – razred C in S. A najprej torej dva dvosedežnika s trdo pomično streho.

Mercedes-benz SLC: od 115 do 270 kilovatov. | Foto: Vinko Kernc Mercedes-benz SLC: od 115 do 270 kilovatov. Foto: Vinko Kernc

Mercedes-benz SLC, majhen dvosedežni kabriolet z 20-letno hišno tradicijo

Mercedes SLC in SL - domača predstavitev | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc

Manjši SLC, ki ga marsikdo pozna še pod prejšnjim imenom SLK, je dobil novo motorno masko, prednji odbijač in zadnje luči (pri svetilih gre tudi za novo tehniko LED). V notranjosti je na izbiro več barv, novi so tudi merilniki, morda danes najbolj dobrodošla in pričakovana novost pa je večji, zdaj 7-palčni osrednji zaslon in preko njega možnost povezovanja s pametnimi telefoni. Nova je tudi navigacijska naprava, ki je zdaj Garminova (prej Becker).

SLC ima na seznamu doplačil 'zračni šal' (airscarf, pihanje toplega zraka v vrat), streha pa potrebuje za pot med obema skrajnima točkama 20 sekund, pri čemer to delo opravlja tudi pri premikajočem vozilu pri vožnji vse do 40 kilometrov na uro. Športneje navdahnjeni bodo najbrž veseli sistema za nastavljanje vozne dinamike (dynamic select, 5 položajev), še bolj pa nove (motorne) različice 43 AMG.

Ta hip je v ceniku pet eselcejev, od tega eden z dizlom (250 d), ki stane 44.900 evrov. Najcenejši je sicer SLC 180 (36.900 €), najdražji pa, jasno, 43 AMG, ki stane 71.500 evrov. | Foto: Vinko Kernc Ta hip je v ceniku pet eselcejev, od tega eden z dizlom (250 d), ki stane 44.900 evrov. Najcenejši je sicer SLC 180 (36.900 €), najdražji pa, jasno, 43 AMG, ki stane 71.500 evrov. Foto: Vinko Kernc

Mercedes-benz SL, veliki dvosedežni kabriolet s 60-letno hišno tradicijo

Mercedes SLC in SL - domača predstavitev | Foto: Vinko Kernc Foto: Vinko Kernc

Korenine 'pravega' SL segajo v sredino 50 let, kar je že spoštovanja vredna tradicija. Tudi zato je SL prvi, ki je dobil novo motorno masko, ki se zgleduje po dirkalnikih nekoč znamenite in prestižne mehiške dirke Carrera Panamericana. Takratni dirkalniki te znamke so imeli motorno masko zgoraj ožjo kot spodaj in takšne bodo po novem na vseh športnih benzih višjega razreda. SL je bil deležen še nekaterih drugih kozmetičnih sprememb, med drugim je dobil večje zračne reže in nova platišča.

Za razliko od SLC, ki ima namesto vetrne mreže dve prozorni plastični zaslonki, ima SL klasično vetrno mrežo, ki pa je električno pomična – spusti se navpično za sedeža. Namesto ene so zdaj v kokpitu tri barve za ambientalno osvetlitev. Nekaj malega je sprememb pri pogonih – kakšen kilovat v motorjih več in pri šibkejših različicah je menjalnik 9- namesto doslej 7-stopenjskega.

Cenik kaže štiri kombinacije pogonov za SL, seveda so motorji vsi bencinski in dva od njih nosita oznako AMG. Nič manj kot 116.300 evrov je potrebnih, da se odpeljete z enim od njih – to je SL 400, a že ta ponuja 270 kilovatov (367  | Foto: Vinko Kernc Cenik kaže štiri kombinacije pogonov za SL, seveda so motorji vsi bencinski in dva od njih nosita oznako AMG. Nič manj kot 116.300 evrov je potrebnih, da se odpeljete z enim od njih – to je SL 400, a že ta ponuja 270 kilovatov (367 Foto: Vinko Kernc

Ne spreglejte