Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

8 let

Varnostni pasovi za pse neučinkoviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekateri lastniki svojim psom puščajo prosto sprehajanje po avtomobilu, drugi jih privezujejo z varnostnim pasom. A prometne nesreče ne prizanašajo ne prvim ne drugim.

Kaj pomagajo Euro NCAP zvezdice, kaj pomagajo zračne vreče, kaj pomagajo inženirske ure in ure načrtovanja varnostne zasnove avtomobilov, če se voznik ne pripne z varnostnim pasom. Vse je zaman.

In kaj otroku pomaga najvarnejši otroški sedež, če otrok v njem ni pripet? Ves trud je zaman.

A nekako smo se že ozavestili, da je privezovanje prvo opravilo po vstopu v avtomobil, še vedno pa je mnogo lastnikov živali, ki svojemu kosmatincu pustijo, da se prosto sprehaja po avtomobilu. Nekateri dovolijo, da se skozi okno nastavljajo prepihu, nekateri psi sedijo na sovozniškem sedežu, drugi lenobno ležijo na prtljažni polici. Večji psi spadajo v prtljažnik, skriti za kovinske rešetke, manjše pa lastniki zapirajo v kletke, da svojih dlak ne puščajo na tkanini sedežev.

Policisti se za to tematiko načeloma ne zanimajo, kaznovali vas bodo le, če bodo ugotovili, da je vaš pes motil vožnjo. Če ga boste pustili v pregretem avtomobilu, vam bodo očitali mučenje, stodvajsetih evrov globe za neuporabo varnostnega pasu pa vam ne bodo napisali.

Ponudba varnostnih pasov za pse pa seveda obstaja. Bolj ozaveščeni lastniki jih že dobro poznajo, toda ameriška nepridobitna organizacija za varnost živali je ugotovila, da svojemu namenu ne služi praktično noben varnostni pas, ki se prodaja na ameriškem trgu.

V zadnjih mesecih so namreč izvedli večje število preizkusnih trkov, pri katerih je pomagala znamka Subaru. V trkih s 50 kilometri na uro so sodelovali 11-kilogramski terier, dvajsetkilogramski borderski ovčar in 30-kilogramski zlati prinašalec, seveda v obliki lutk. Pri večini pasov se je pas odpel z varnostne zaponke in psa je katapultiralo v sprednja sedeža – to lahko usodno vpliva tudi na varnost ustrezno privezanih potnikov. Še bolj skrb vzbujajoče pa je, da niti v enem primeru umetni pes ni preživel.

Ta center za varnost živali sicer ne objavlja, katere izdelke so preizkusili, saj naj bi to delovalo kontraproduktivno na razvoj. Aktualni preizkusni trki naj bi tako služili predvsem izdelavi standardov, ki bodo proizvajalcem omogočali izboljšavo svojih izdelkov.

Ne spreglejte