Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
28. 2. 2020,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Natisni članek

Hidria Volkswagen golf Volkswagen

Petek, 28. 2. 2020, 9.50

4 leta, 1 mesec

Novo sodelovanje Hidrie in Volkswagna

Slovenska inovacija v novem VW golfu GTD

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

HIdria Volkswagen | Sistem iz izgorevalne komore pridobiva kar prek 100 tisoč podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. | Foto Hidria

Sistem iz izgorevalne komore pridobiva kar prek 100 tisoč podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre.

Foto: Hidria

Novi volkswagen golf GTD, ki bi ga morali razkriti na avtomobilskem salonu v Ženevi, a je ta zaradi koronavirusa odpovedan, se z najčistejšim golfovim dizelskim motorjem do zdaj ponaša tudi zahvaljujoč tehnični inovaciji slovenske družbe Hidria.

Pogonski motor novega golfa GTD uporablja Hidrijin mednarodno nagrajeni inovativni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka Optymus PSG. Ta sodobnim dizelskim motorjem omogoča bistveno čistejše delovanje od obstoječih in izpolnjuje vse nove zahtevne okoljske regulative, ki so začele veljati letos.

Novi volkswagen golf GTD. | Foto: Volkswagen Novi volkswagen golf GTD. Foto: Volkswagen Sistem zagotavlja zelo natančne meritve tlaka v izgorevalni komori motorja

Sistem iz izgorevalne komore pridobiva kar prek 100 tisoč podatkov na sekundo, informacije o tem pošilja neposredno v osrednji motorni računalnik in tako v realnem času uravnava vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. Tako zbrani podatki vozilu omogočajo učinkovito zaprto-zančno kontrolo.

Skupaj z novim dvojnim dozirnim sistemom SCR z dvojnim vbrizgavanjem tekočine AdBlue, ki ga uporablja novi VW golf GTD, Hidriijn sistem Optymus prispeva k radikalnemu zmanjšanju porabe goriva in posledično vseh emisij, še posebej tudi do zdaj pri dizlu najbolj problematičnih dušikovih oksidov (NOx). Močno je izboljšano tudi delovanje po samem hladnem zagonu tega dizelskega motorja.

Volkswagen GTD | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Ne spreglejte