Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
21. 10. 2016,
15.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

2

Natisni članek

Škoda Moja služba SUV Avtomoto SUV kodiaq

Petek, 21. 10. 2016, 15.51

6 let, 6 mesecev

Začeli so serijsko proizvajati škodo kodiaq

Škoda kodiaq – že pred prodajo uspešnica zaradi 2000 novih zaposlitev #foto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,33

2

Škoda kodiaq – tovarna Kvasiny | Foto Škoda

Foto: Škoda

V tovarni Kvasiny so začeli serijsko proizvodnjo prvega Škodinega velikega športnega terenca kodiaqa, s katerim Čehi vstopajo v nov segment izredno hitro rastočega SUV razreda. Čeprav se je proizvodnja modela šele začela, pa je že dosegel svoj prvi uspeh, saj bo posodobljena in razširjena tovarna sprejela 2000 novih delavcev.

Tovarna z bogato tradicijo: deluje že 82 let in zdaj bo priložnost dobilo še 2000 novih delavcev

Za proizvodnjo najnovejših Škodinih modelov so na Češkem precej temeljito posodobili in razširili proizvodne kapacitete v tovarni Kvasiny. Poleg nove karosernice in prenovljene montažne linije so povečali tudi lakirnico in logistične površine ter skladiščne površine. | Foto: Škoda Za proizvodnjo najnovejših Škodinih modelov so na Češkem precej temeljito posodobili in razširili proizvodne kapacitete v tovarni Kvasiny. Poleg nove karosernice in prenovljene montažne linije so povečali tudi lakirnico in logistične površine ter skladiščne površine. Foto: Škoda Kvasiny je ena od treh Škodinih tovarn na Češkem. V tej tovarni z bogato tradicijo je trenutno zaposlenih okrog 5.900 ljudi, zato spada med največje industrijske delodajalce v regiji Hradec Králové. Tovarna je trenutno v fazi največje posodobitve in širitve v svoji zgodovini. Ta avtomobilska tovarna deluje že 82 let. V naslednjem letu se bodo njene proizvodne kapacitete povečale na do 280.000 vozil letno. V tovarni Kvasiny poleg modela kodiaq trenutno izdelujejo tudi superb in yeti. Leta 2015 so tukaj izdelali okrog 142.000 vozil znamke Škoda.

V okviru te širitve bo Škoda zaposlila okrog 2.000 novih delavcev. Do leta 2018 bodo v povečanje in posodobitev tovarne Kvasiny vložili okrog 7,2 milijarde čeških kron oziroma skoraj 266,5 milijona evrov.

Škoda ima s kodiaqom velike načrte, saj namerava z njegovo pomočjo še bolj utrditi svoj položaj v globalno najhitreje rastočem tržnem segmentu. Ta veliki športni terenec bo na ceste zapeljal februarja prihodnje leto.  | Foto: Škoda Škoda ima s kodiaqom velike načrte, saj namerava z njegovo pomočjo še bolj utrditi svoj položaj v globalno najhitreje rastočem tržnem segmentu. Ta veliki športni terenec bo na ceste zapeljal februarja prihodnje leto. Foto: Škoda

Rojstvo novega avtomobila je čustven dogodek

"Veseli smo, da bo delo zdaj steklo. Začetek serijske proizvodnje Škode kodiaqa je čustven trenutek za celotno podjetje in še posebej za sodelavke in sodelavce v tovarni Kvasiny. V zadnjih mesecih so se vsi zaposleni intenzivno pripravljali na zagon proizvodnje našega novega modela SUV," je ob pomembnem mejniku za tovarno in samo znamko dejal direktor proizvodnje pri Škodi Michael Oeljeklaus.

V tej tovarni poleg novega 4,7 metra dolgega prvega Škodinega velikega športnega terenca kodiaqa trenutno izdelujejo še modela superb in yeti. Leta 2015 so skupaj naredili 142.000 vozil znamke Škoda. Po investicijah pa se bo proizvodna kapaciteta precej povečala, saj bo s proizvodnih linij v prihodnje na leto zapeljalo tudi do 280.000 avtomobilov.  | Foto: Škoda V tej tovarni poleg novega 4,7 metra dolgega prvega Škodinega velikega športnega terenca kodiaqa trenutno izdelujejo še modela superb in yeti. Leta 2015 so skupaj naredili 142.000 vozil znamke Škoda. Po investicijah pa se bo proizvodna kapaciteta precej povečala, saj bo s proizvodnih linij v prihodnje na leto zapeljalo tudi do 280.000 avtomobilov. Foto: Škoda

 

Ne spreglejte