Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Sreda,
16. 11. 2016,
7.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Mercedes-Benz luksuz Avtosalon Los Angeles 2016

Sreda, 16. 11. 2016, 7.08

6 let, 6 mesecev

Predstavitev najzmogljivejšega maybacha v zgodovini

Mercedes-maybach S 650 cabriolet – za tretjino milijona tudi torbe in podpis predsednika uprave #video

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Mercedes-Maybach S 650 cabriolet - predstavitev nove izvedenke | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Kje drugje kot med zvezdami v Los Angelesu je Mercedes-Maybach predstavil na 300 primerkov omejeno serijo brezstrešnih kabrioletov, od katerih bo vsak stal vsaj 300 tisoč evrov. Motor ima dvanajst valjev, trikrat več od velike večine vozil. Vseh "konjev" je 630, zraven pa dobite tudi torbe in podpis Dieterja Zetscheja.

Mercedes-maybach izzival že v Parizu

mercedes-maybach vision 6 | Foto:

Da Mercedes-Maybach pripravlja avtomobilski eksces posebne vrste, je napovedala ena najbolj kričečih avtomobilskih vizij zadnjega desetletja – vision mercedes-maybach 6. Ta je na pariškem avtomobilskem salonu pred dvema mesecema postala sinonim za navadnim smrtnikom nedosegljivo ekstravaganco.

Avtomobilsko javnost je Mercedes-Maybach v mislih popeljal na začetek 19. stoletja in napovedal nekaj izjemnega v serijski obliki.

5,7-metrski kupe je s svojo pojavnostjo, ekstremno dolgim pokrovom motorja in nadstandardnimi dimenzijami na razstavnem prostoru znamke Mercedes-Maybach dobesedno šokiral. | Foto: 5,7-metrski kupe je s svojo pojavnostjo, ekstremno dolgim pokrovom motorja in nadstandardnimi dimenzijami na razstavnem prostoru znamke Mercedes-Maybach dobesedno šokiral.

Zelo draga nadgradnja kabrioleta S

Mercedes-maybach S 650 cabriolet je oblikovno daleč od pariškega draženja in tako kot drugi maybachi zasnovan na brezstrešni izvedbi Mercedesovega največjega kupeja, ki smo ga peljali tudi mi. Tudi zato je v nasprotju z odmevno študijo veliko bolj zadržan.

Mercedes-Maybach je že znane poteze nadgradil s kozmetičnimi popravki in jim predvsem na sprednjem delu dodal izrazitejši odbijač. Vseeno (morda naivno) upamo, da bo prihodnost prinesla tudi oblikovno povsem samosvoj serijski avtomobil, ki bi bolje odseval poteze enega večjih presenečenj omenjenega avtomobilskega salona. | Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach je že znane poteze nadgradil s kozmetičnimi popravki in jim predvsem na sprednjem delu dodal izrazitejši odbijač. Vseeno (morda naivno) upamo, da bo prihodnost prinesla tudi oblikovno povsem samosvoj serijski avtomobil, ki bi bolje odseval poteze enega večjih presenečenj omenjenega avtomobilskega salona. Foto: Mercedes-Benz

Še posebej ponosni na sedeže

Mercedes-Maybach S 650 cabriolet - predstavitev nove izvedenke | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Njegovi ustvarjalci so v kabini, ki je prav tako povzeta po modelih S coupe in S cabriolet, še posebej ponosni na usnjene perforirane sedeže z izrazitim in živahnim vzorcem (navdih so našli v konceptu iz Pariza).

Vseh 300 primerkov bo ekskluzivnost poudarjalo tudi s številnimi podrobnostmi, ki jih je navdihnila Mercedesova jahta – arrow 460-granturismo.

Notranjost je sestavljena iz najboljših materialov, ki so jih pri Maybachu našli, poudarjajo pa tudi, da je veliko komponent v nasprotju s kupejem S in kabrioletom narejenih ročno. | Foto: Mercedes-Benz Notranjost je sestavljena iz najboljših materialov, ki so jih pri Maybachu našli, poudarjajo pa tudi, da je veliko komponent v nasprotju s kupejem S in kabrioletom narejenih ročno. Foto: Mercedes-Benz

Kupci bodo lahko izbirali med enajstimi različnimi barvnimi koncepti kokpita, v katerem je posebno mesto tik ob vznožju sredinske konzole dobil napis "1 of 300",  torej eden od le tristotih. | Foto: Mercedes-Benz Kupci bodo lahko izbirali med enajstimi različnimi barvnimi koncepti kokpita, v katerem je posebno mesto tik ob vznožju sredinske konzole dobil napis "1 of 300",  torej eden od le tristotih. Foto: Mercedes-Benz

Serijsko tudi podpis prvega moža Daimlerja

Dieter Zetsche | Foto: Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz

Da je res bogato opremljen, dokazuje tudi to, da bo imel S 650 že serijsko čisto vsak kos opreme, ki je pri kabrioletu S na voljo za doplačilo. Serijski so tudi žarometi s kristali Swarovski. Pa ne le to, vsak kupec bo prejel poseben certifikat, ki ga je osebno podpisal prvi mož Daimlerja Dieter Zetsche.

 

Pika na i – 300 setov ekskluzivnih torb

Maybach kot piko na i dodaja edinstven set usnjenih potovalnih torb iz svoje serije Maybach – icons of luxury. Set sestavljajo dve veliki potovalni in dve manjši "lifestyle" torbi, ki se bodo barvno ujemale z izbrano notranjostjo.

Seveda je za vse torbe dovolj prostora v prtljažniku, vsaka od njih pa ima, kot avtomobil, v katerem se bodo vozile, svoj napis "1 of 300". | Foto: Mercedes-Benz Seveda je za vse torbe dovolj prostora v prtljažniku, vsaka od njih pa ima, kot avtomobil, v katerem se bodo vozile, svoj napis "1 of 300". Foto: Mercedes-Benz

Tisoč njutonmetrov navora!

Pod dolgim pokrovom motorja bo sonorno pel šestlitrski biturbo motor V12 s kar 630 "konji" in 1.000 (tisoč!) njutonmetri največjega navora, združen s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Pogonski sklop rdečega brezstrešnega maybacha do sto kilometrov na uro požene v le 4,1 sekunde. Vzmetenje bo, drugače seveda ne gre, zračno.

 

Ne spreglejte