Sreda,
10. 5. 2017,
10.41

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča PVG d.o.o.

Foto: PVG, Aleš Črnivec, IMDb

Natisni članek

nagradna igra advertorial Vespa

Sreda, 10. 5. 2017, 10.41

2 meseca, 2 tedna

Legendarna Vespa je spet zavzela mesto: bi jo preizkusili?

Vsebino omogoča PVG d.o.o.

Foto: PVG, Aleš Črnivec, IMDb

Vespa

Le kdo ni vsaj enkrat v življenju sanjal o tem, da bi preživel tisto pristno italijansko poletno vročico, kjer so v ospredju predvsem tri komponente – strast, okusen sladoled in neponovljiva Vespa.

Sanje o neizbežni romantiki na sedlu legendarne Vespe so se začele že s filmom Rimske počitnice iz leta 1953, ko je večno šarmantni Gregory Pack po cestah večnega Rima odpeljal ljubko in navihano Audrey Hepburn. To so bila leta večne romantike in brezskrbnega uživanja v preprostih trenutkih, ki nam jih ponuja življenje.

Vespa je svetovno slavo začela pravzaprav že nekaj let prej, in sicer takoj po svojem rojstvu leta 1946, svojo bleščečo usodo nadaljuje tudi danes. Inovativna iznajdba podjetja Piaggio je pravi poklon dovršeni italijanski estetiki, ki je znala že na prvi pogled osvojiti srca po vsem svetu.

Vespa je sinonim romantične svobode. | Foto: Vespa je sinonim romantične svobode.

Številke ne lažejo, takšen je vzpon Vespe v svetu:

Vespa | Foto: 1946 – Enrico Piaggio je trgu predstavil Vespo 98cc, in sicer v dveh cenovnih različicah – bolj navadni model za 55 tisoč lir in nekoliko bolj dovršeno za 61 tisoč lir.

1947 – velik uspeh prve Vespe je botroval k razvoju in lansiranju močnejše različice 125.

Že v prvem letu proizvodnje so prodali 2484 Vesp. V naslednjih letih so prodajne številke strmo naraščale, leta 1948 so dosegli že skoraj številko 20 tisoč, pet let pozneje pa se je prodaja povečala na 171 tisoč. Proizvodnja se je širila na tuje trge z neverjetno hitrostjo, želja po svobodi na dveh kolesih pa je dosegla pravi vrhunec leta 1956, ko so v podjetju Piaggio izdelali milijonti model Vespe in to že po desetih letih od prve.

Vespa mu odlično služi več kot 30 let, z njo je prevozil 75 tisoč kilometrov, odpeljala ga je tudi vse tja do Grčije. | Foto: Aleš Črnivec Vespa mu odlično služi več kot 30 let, z njo je prevozil 75 tisoč kilometrov, odpeljala ga je tudi vse tja do Grčije. Foto: Aleš Črnivec Vespa je sinonim svobode in večne mladosti

Vespa je že od svojega začetka uspela ponazarjati brezskrbno svobodo in je nekakšen simbol mladostniške razigranosti in tako imenovane italijanske dolce vite (sladkega življenja). Zelo hitro se je vključila tudi v življenjski slog in na vozne želje Slovencev, ki so v Vespi prepoznali pravo frajersko prevozno sredstvo, ki te ni nikoli pustilo na cedilu. Pod kožo je zelo hitro zlezla tudi Alešu Črnivcu, ki je svojo Vespo PX 200E kupil leta 1986 in v tem času raziskal več kot 75 tisoč kilometrov cest, ki so ga vodile vse tja do Grčije. Vedno brez težav in vedno ob spoznavanju neverjetnih užitkov svobodne vožnje. "Sam jo servisiram in v bistvu mi je sploh ni treba servisirati," o brezhibnosti svoje dame pove Aleš, ki bo tudi letošnjo poletje skupaj z njo odpotoval na morje, skupaj se bosta zapeljala do Hvara. "Vozim se počasi in vedno me zanesljivo pripelje do cilja," nam pove Aleš, ki očitno zelo dobro obvlada pomen popolne počitniške uživancije na cesti. Počasi in z občutkom, nikoli ne pospeši hitreje kot do 80 kilometrov na uro, čeprav je sposobna tudi hitrejših pospeškov. "Res je brezhibna, mislim, da bi jo lahko vozil še 1000 let."

Brezhibnost, ki se spogleduje z brezčasnostjo

Vespa je tudi po 70 letih ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na svetu. S takšnim renomejem se lahko pohvali le peščica in prav to zaupanje kupcev izhaja iz njene brezhibnosti, na kateri delajo že od začetka. Osemnajst milijonov na petih celinah – to so prodajne številke, vendar Vespa je uspela veliko več kot to – postala simbol pop kulture, ponazarja življenjskih slog, ki je po 70 letih aktualen še danes. Ali posedujete staro Vespo ali novejšo različico – na njenem sedlu boste vedno začutili brezčasno energijo.

Vespa | Foto: Vespa – originalna oblika z napredujočo tehnologijo

Vespa je neponovljiva in čeprav so jo v vseh teh letih mnogi želeli kopirati, jim to ni uspelo. Njena originalnost namreč ne pozna dobre kopije. To so njihovi inženirji in oblikovalci dokazovali skozi vsa ta leta in poskrbeli, da je tudi danes Vespa pojem edinstvenosti.

Dva modela, dve zgodbi, ki ju lahko začrtate skupaj

Primavera | Foto: Mlada, inovativna in tehnološko napredna, agilna in dinamična ter obzirna do okolja – to je lepotica z imenom Primavera, ki jo lahko dobite v treh različicah – 50, 125 in s 150 kubiki. Je pravi navdih predhodnic, je prava dama, ki predstavlja neobvladljivo željo po večji svobodi gibanja. Opremljena z najnovejšimi varnostmi tehnologijami, med katerimi je tudi sistem ABS, bo vaša nova sopotnica po mestu in še dlje.

Vespa Sprint | Foto:

Sprint – navihana športnica, ki bo vedno v središču pozornosti. Barvita in dinamična, njen zaščitni znak je mladost in želja po raziskovanju. Opremljena je z večjimi kolesi 12" in dodatki iz aluminija, ki ji pričarajo poseben značaj. Prav tako kot model Primavera je tudi Sprint opremljena z vsemi najbolj sofisticiranimi varnostnimi ukrepi, ki vsako vožnjo obogatijo z neverjetno udobnostjo.


Nagradna igra: Kateri sladoled se najbolj poda legendarni Vespi?

Vespa | Foto: Vespa in sladoled že od nekdaj tvorita popoln par. Najprej na raziskovanje mesta, potem pa še na zaslužen posladek ob svojem najljubšem okusu sladoleda. In ko si predstavljate prizor: poletna vročica, sonce se spušča za pročelje mestne hiše, utrujeni in nasmejani slonite na svoji Vespi. Z eno roko se naslanjate na sedež, v drugi držite kornet s veliko kepico sladoleda. In ko imate to sliko že nekako vrisano v svojih mislih, pomislite še na to: kateri okus sladoleda vam najprej pride na misel? Kateri bi se najbolj podal vaši Vespi?

Zaupajte nam, kateri okus sladoleda se najbolj poda Vespi in se potegujte za noro pustolovščino – nekomu izmed vas bomo za ves konec tedna posodili Vespo in mu omogočili vsaj kanček prave dolce vite (sladkega življenja). Med vašim okušanjem svobode bomo za kratek čas vskočili tudi mi in naredili nekaj fotografij – z vami, Vespo in vašim najljubšim sladoledom.

Nagradna igra je končana. Ime nagrajenca bomo objavili v kratkem.