Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
9. 9. 2016,
15.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Natisni članek

Športni Avtomoto Alfa Romeo

Petek, 9. 9. 2016, 15.10

6 let, 6 mesecev

Alfa osebno

Alfa romeo giulia quadrifoglio in hitri krog na Nürburgringu: 7 minut in 32 sekund

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Alfa Romeo giulia quadrifoglio - napad na Zeleni pekel | Foto Ciril Komotar

Foto: Ciril Komotar

Italijanski avtomobilski ponos Alfa Romeo, nekoč celo tako žlahtna in čislana kot Ferrari, se danes bori za obstanek. Ker čustva štejejo, je divja lepotica alfa romeo giulia s športno oznako quadrifoglio po brizgo adrenalina za dvig samozavesti in ponosa odšla na najnevarnejše dirkališče. Po dokaz, da je hitra. Hudimano hitra. Odšla je po rekord.

Najhitrejša serijska limuzina

Alfa Romeo giulia quadrifoglio - napad na Zeleni pekel | Foto: Ciril Komotar Foto: Ciril Komotar Italijani so že ob predstavitvi svoje čustvene lepotice, ki so jo najprej pokazali prav v najmočnejši izvedbi pod okriljem legendarne zelene štiriperesne deteljice (quadrifoglio), napovedali vrhunske vozne lastnosti. Najmočnejša giulia ima poleg odličnega podvozja in izjemnega motorja še vzvojno najbolj togo karoserijo v razredu ter pomoč aktivne aerodinamike.

Alfa Romeo je torej med najbolj dramatičnimi ovinki zelenega pekla na znamenitem krogu dirkališča Nürburgring pokazala zobe in z rekordnim časom 7 minut in 32 sekund med serijskimi limuzinami (segment E) dokazala, da si želi na pota stare slave.

Njen izpuh bi tokrat gledala tudi BMW M4 in celo lamborghini murcialago

Kako hitra je bila giulia quadrifoglio, dokazuje podatek, da je zeleni pekel prevozila 13 sekund hitreje od hitrega bavarca, svojega neposrednega tekmeca BMW M4, ki ima pogon ravno tako speljan na zadnja kolesa. Še bolj preseneti podatek, da bi glede na dosežen čas sekundo počasneje čez ciljno črto kar 20,8 kilometra dolgega kroga pripeljal lamborghini murcialago.

Za povrhu pa bi recimo z ramo ob rami mimo kariraste zastave v cilj pridrvela ob divjem lexusu LFA, ki ga je po zelenem peklu gnal tudi naš novinar Ciril Komotar. Za osvežitev spomina, gre za najhitrejšega lexusa vseh časov z desetimi valji (V10) v nosu.

Motor zanjo – aluminijasti turbobencinski šestvaljnik V-zasnove z 2,9-litra delovne prostornine – je razvil Ferrari. Stroj razvije 375 kilovatov oziroma 510 "konjev", giulio quadrifoglio pa kljub le zadnjemu pogonu do sto katapultira v samo 3,9 sekunde. Sprednji del vozila zaznamuje tudi aktivni karbonski usmerjevalnik zraka, ki se bo z nekajcentimetrskim dvigovanjem oziroma spuščanjem prilagajal samodejno. | Foto: Ciril Komotar Motor zanjo – aluminijasti turbobencinski šestvaljnik V-zasnove z 2,9-litra delovne prostornine – je razvil Ferrari. Stroj razvije 375 kilovatov oziroma 510 "konjev", giulio quadrifoglio pa kljub le zadnjemu pogonu do sto katapultira v samo 3,9 sekunde. Sprednji del vozila zaznamuje tudi aktivni karbonski usmerjevalnik zraka, ki se bo z nekajcentimetrskim dvigovanjem oziroma spuščanjem prilagajal samodejno. Foto: Ciril Komotar

Ne spreglejte