Torek,
28. 1. 2014,
11.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 28. 1. 2014, 11.21

8 let, 5 mesecev

Javni natečaj za nagrado OHO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. v sodelovanju z dvema newyorškima organizacijama razpisuje nagrado OHO, priznanje za mlade vizualne umetnike in umetnice.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E in fundacija Civil Society in Trust for Mutual Understanding iz New Yorka razpisujeta javni natečaj za nagrado skupine OHO, ki jo vsako leto po izboru mednarodne žirije podelijo vizualnemu umetniku ali umetnici do 35. leta starosti, vključujoč z letnico rojstva 1979.

Nagrado podeljujejo za kakovostno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Umetniki in umetnice se lahko prijavijo samostojno, lahko jih prijavijo institucije ali posamezniki. Prijavijo lahko dela v različnih medijih, slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa. Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novimi ali še nerazstavljenimi deli v aprilu oziroma maju na skupinski razstavi v Ljubljani. Med finalisti bo izbrala in razglasila dobitnika nagrade skupine OHO za letošnje leto.

Nagrajenec ali nagrajenka prejme šesttedensko bivanje v New Yorku, v ateljejih ISCP, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela. Dobitnik nagrade pa je obvezan, da v izbranem terminu, letošnjo jesen, odpotuje v New York, v Ljubljani pa pripravi samostojno razstavo.

Natečaj je odprt do vključno 9. marca.

Dozdajšnji "ohojevci" Nagrado so do zdaj prejeli: Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli Sladoled, Tomaž Furlan in Veli Silver.