Četrtek,
26. 6. 2008,
13.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 6. 2008, 13.30

8 let, 5 mesecev

Vremenoslovci svarijo pred neurji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Agencija RS za okolje za danes popoldne in zvečer napoveduje močnejša neurja in močan porast manjših vodotokov in hudournikov, ki lahko na izpostavljenih delih poplavijo.

Proti večeru naj bi se ozračje umirilo in se zjasnilo. Najvišje temperature danes bodo od 27 do 33 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo oblačno, še se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Že včeraj je severovzhod Slovenije zajelo močno neurje z močnim vetrom, ki je ruvalo drevesa in odkrivalo ostrešja. Najhuje je bilo v občini Apače, kjer je padala toča, močan veter je podrl številna drevesa, ki so popadala na cestišča in na električne vodnike, voda pa je zalila eno stanovanjsko hišo.

Vročinski val na Hrvaškem Sosednjo Hrvaško pa je zajel vročinski val s temperaturami nad 30 stopinj Celzija v senci. Hrvaški mediji ves čas opozarjajo na veliko vročino, ki bo obeležila prvo polovico tedna, posebej v večjih mestih, kjer bi temperature lahko dosegle tudi 40 stopinj Celzija. Po napovedih naj bi bilo letošnje poletje na Hrvaškem toplejše od povprečja.