Aleksandar Mićić

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 14.16

8 let

Vem, pa ne povem

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ali bo predsednik SLS Radovan Žerjav po svojem napovedanem odstopu z vrha stranke in odhodu iz politike še vedno poslanec?

Ko je novembra lani minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav napovedal svoj odhod iz politike, se še ni zavedal, da bo vladajoča koalicija tako kmalu razpadla, zato je bil pripravljen še delati kot minister. "Seveda pa sem pripravljen nadaljevati delo kot minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, če bosta stranka in koalicija ocenili, da je to smiselno," je takrat zapisal v svojem odstopnem pismu. SLS je trden člen koalicije Žerjav je bil odločen: ko konča delo na ministrstvu, ga zanima samo še zasebni sektor. Še najraje tujina. V svojem pismu je zatrjeval, da je SLS trden člen koalicije, ne glede na to, kdo bo njen predsednik. Potem pa sta se januarja zgodila poročilo KPK-ja in vladna kriza, ki napoveduje tudi izstop SLS iz koalicije, kar pomeni predčasni odhod ministra Žerjava iz ministrskega naslanjača.

V zasebni sektor, najbrž tujina Januarja letos je za Dnevnik Žerjav o svojih načrtih povedal: "Vrnil se bom v gospodarstvo, najbrž si bom službo poiskal v tujini. Po tistem, ko sem napovedal, da ne bom več predsednik SLS, sem dobil tudi dve ponudbi iz zasebnega sektorja v Sloveniji. V zadnjem času po Prekmurju sicer krožita dve domišljijski zgodbi. Po prvi naj bi postal direktor murskosoboške splošne bolnišnice, po drugi – malce bolj logično domišljijski – pa naj bi se vrnil v Nafto Lendava, od koder sem prišel v politiko. A niti eno niti drugo ne drži."

Vem, pa ne povem Ker je bil Žerjav izvoljen v državni zbor, mu po prenehanju ministrske službe, če še ne bo našel službe v zasebnem sektorju, pripada poslanski stolček. Žerjava smo zato vprašali, ali bo po izstopu SLS iz koalicije, izkoristil to možnost in se preselil v državni zbor ali bo takoj odšel v zasebni sektor. Zdaj še predsedniku SLS ter ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo je po večdnevnem razmisleku prek svoje predstavnice za stike z javnostmi Lejle Kogej le uspelo poslati odgovor: "Odgovore o tem, kaj bom počel po predvidenem odhodu z ministrskega mesta, bom podal pravočasno – ob tistem času." Čemu skrivalnice, ni jasno, morebiti pa le ni mislil tako resno z odhodom iz politike?