Ponedeljek,
9. 6. 2008,
13.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 6. 2008, 13.29

8 let, 5 mesecev

SDS poziva Savinjsko-šaleško regijo na referendum

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Posvetovalni referendum bo za Savinjsko-šaleško regijo in še nekatere druge zelo pomemben dan, saj bodo tam pokrajine nastale le, če bo referendum dobil zadostno podporo.

"Pričakujemo, da bodo volivci podprli pokrajino, saj bodo s tem dali podporo svojim potencialom in interesom, hkrati pa jasno povedali, da znajo upravljati tudi z velikimi finančnimi sredstvi, ki jih bo država prenesla na bodoče pokrajine in bodo v veliki meri namenjene izključno razvoju," je dejal vodja poslanske skupine SDS, Jože Tanko. Ustanovitev pokrajin za enoten razvoj Po njegovih besedah ima vladna koalicija dovolj volje, da še v tem mandatu sprejme vse potrebno za ustanovitev pokrajin, s čimer bi dokončno odpravili ovire za vse bolj neenakomeren razvoj posameznih slovenskih regij. Kot je dejal, povsod po Sloveniji čutijo zelo močno podporo ljudi in vodstev občin ter vseh tistih, ki zaznavajo, da pri svojih projektih naletijo na sistemske ovire. Prioritete bodo določale pokrajine same Zato je po njegovem mnenju potreben nadaljnji korak decentralizacije in drugačne politične organiziranosti, ki bo omogočil, da se sredstev za regionalne projekte ne bo več iskalo pri občinah ali državnih uradnikih, pač pa bo pokrajina imela za takšne naloge svoja sredstva in svoj proračun in bo tako sama odločala, kaj je prioriteta območja.

Juri: Pokrajinski referendum le politična manipulacija

Poslanec SD Aurelio Juri meni, da je referendum o pokrajinah, ki bo 22. junija, "le politična manipulacija" ter z javnim denarjem drago plačana predvolilna promocija vlade. Sam zato na referendum ne bo šel, če pa bi že šel, bi glasoval "proti".

Opozorilo meščanom Kopra Juri je danes v Kopru na novinarski konferenci tamkajšnje prebivalce opozoril, da se bodo na referendumu izjasnjevali zgolj o tem, ali so za to, da dobijo pokrajino, ki bi segala od Ilirske Bistrice do Komna ter od Pirana do Postojne. In o ničemer drugem.

Ob tem je poudaril, da je SD od vselej za pokrajine, vendar le v soglasju s stroko in ne mimo nje.