Sreda,
2. 4. 2008,
13.02

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 13.02

8 let, 6 mesecev

Rupel ni bil obveščen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zunanji minister Dimitrij Rupel je danes dejal, da ni dobil obvestila informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar, da je osumljen prekrška zaradi nezakonite obdelave telefonskih klicev zaposlenih.

"Jaz nisem ničesar dobil, sploh ne vem za to," je zatrdil minister na novinarski konferenci v Ljubljani. Na novinarsko vprašanje, ali se strinja z ugotovitvami informacijske pooblaščenke, da sta odgovorni osebi na ministrstvu za ta primer on sam in vršilec dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu Igor Jukič, pa je minister odvrnil, da o tem ni obveščen. "Kot vem, ni bilo javne izjave s tem v zvezi," je dodal. "Mislim, da ni bilo nobenega nezakonitega posega. Kdo so odgovorne osebe na ministrstvu, se ve, treba je samo pogledati notranje akte. Jaz gospe pooblaščenki s tem v zvezi ne morem pomagati," je še dejal minister.

Rupel: Pooblaščenka je ravnala narobe

Spomnil je še, da je ministrstvo glede zadeve že vložilo tožbo na upravnem sodišču. "Upam, da bomo uspešni in da se bo stvar razrešila," je dejal minister Rupel in dodal, da je pooblaščenka ravnala narobe.

Nič o imenih osumljenih Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je v torek potrdila, da je dvema zaposlenima na MZZ sporočila, da sta osumljena prekrška zaradi nezakonite obdelave prometnih podatkov telefonskih klicev zaposlenih na ministrstvu. Po njenih navedbah je zadeva v fazi, ko imata oba osumljena možnost odgovoriti na očitke, ni pa želela povedati, ali sta osumljena Rupel in Jukič.