Ponedeljek,
3. 9. 2012,
7.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 9. 2012, 7.15

8 let, 5 mesecev

Pličanič odredil izredno notranjo revizijo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič ni zadovoljen z delom generalnega direktorja na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij Dušana Valentinčiča, ki se mu lahko obeta razrešitev.

Razlog za izredno notranjo revizijo, za katero naj bi se po poročanju Dnevnika odločil minister Pličanič, naj bi bila med drugim izguba, ki jo ima javni gospodarski zavod Pohorje, ki vključuje zaporniško podjetje in delavnice. Ob neugodnih ugotovitvah revizije si lahko generalni direktor Dušan Valentinčič obeta celo razrešitev.

Čeprav izpolnjujejo pogoje za upokojitev, so jim podaljšali pogodbo o zaposlitvi K temu, da se je za izredno revizijo odločil prav zdaj, pa naj bi pomembno prispevala Valentinčičeva odločitev, da kar 24 zaposlenim, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, podaljša pogodbo o zaposlitvi. Po podatkih Dnevnika je Valentinčič pogodbo o zaposlitvi nekaterim zaposlenim podaljšal do leta 2017. Pogodbo je podaljšal tudi sekretarju Aldu Carliju, ki je star 75 let in ima skoraj 58 let pokojninske dobe.

V upravi so za Dnevnik povedali, da se je letos upokojilo 16 njihovih uslužbencev, s preostalimi 24 pa so sklenili dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja, v večini primerov do konca letošnjega oziroma prihodnjega leta. Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo pa, ker gre za izredni nadzor, odločitve niso želeli komentirati.

Aldo Carli naj bi opravljal najzahtevnejša in najodgovornejša dela ... Aldo Carli po navedbah uprave opravlja najzahtevnejša in najodgovornejša dela, ki jih "ni mogoče v kratkem času prerazporediti na druge sodelavce". Med drugim tudi nadomešča generalnega direktorja med njegovo odsotnostjo, obravnava pritožbe zaprtih oseb ter pripravlja predloge zakonskih in podzakonskih predpisov s področja izvrševanja kazenskih sankcij.

So pa v upravi napovedali, da bo generalni direktor v naslednjih mesecih postopoma reorganiziral delo ter prenesel obveznosti in naloge Alda Carlija na druge sodelavce generalnega urada, še poroča Dnevnik.