Četrtek,
17. 1. 2013,
14.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 1. 2013, 14.29

8 let, 5 mesecev

Pličanič: Mislim, da to ni bila moja zadnja seja vlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
"Sestanek je potekal tako, kot da bom še najmanj tri leta v vladi," je po seji vlade dejala ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak.

Vlada Janeza Janše se je sestala na prvi redni tedenski seji vlade po koalicijski krizi. Po objavi poročila Komisije za preprečevanje korupcije, ki predsedniku vlade in SDS Janezu Janši ter prvaku opozicijske PS Zoranu Jankoviću očita kršenje protikorupcijske zakonodaje, se je vladna koalicija namreč zamajala. Najprej je ultimat postavil premier Janša, ki je od koalicijskih strank zahteval, naj se odločijo, ali želijo biti še naprej del vladne koalicije. Nato pa sta DL in njen predsednik Gregor Virant zahtevala, naj Janša odstopi. Tej zahtevi sta se pozneje pridružili še stranki DeSUS in SLS.

Glede na izjave po današnji seji vlade pa se zdi, da je ozračje vse prej kot pregreto. Predsednica NSi in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak je po seji vlade dejala, da so ministri delali običajno in da o koaliciji ni bilo govora, poroča Delo. Naj bi pa se po njenih besedah nekoliko dlje časa zadržali pri točki arbitražnega sporazuma. "Sestanek je potekal tako, kot da bom še najmanj tri leta v vladi," je dejala Novakova.

"Mislim, da to ni bila moja zadnja seja vlade," pa je dejal minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič (DL).

Preostali ministri izjav niso dajali, še poroča Delo.