Četrtek,
5. 6. 2008,
17.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 5. 6. 2008, 17.51

8 let, 5 mesecev

Pivovarna Laško: Janša nas je uporabil za obračun s SLS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Pivovarni Laško ocenjujejo, da je bila izredna seja DZ namenjena zgolj obračunavanju premiera in stranke SDS s stranko SLS, pri čemer je kot orodje uporabila Pivovarno Laško.

Kot pravijo v Laškem, "premier pivovarno krivi, da mu ni uspelo postati medijski tajkun tipa Berlusconi". Pivovarna trdi, da je Janša hotel izigrati sodelavce V Pivovarni Laško so v današnji izjavi zapisali, da je iz podpisanih opcijskih pogodb razvidno, da je premier Janez Janša "želel izpeljati prikriti managerski odkup in tako v svoj poštni nabiralnik spraviti osrednji slovenski časopis Delo". Dodajajo, da mu tega ni preprečila Pivovarna Laško, temveč njegovi sodelavci, "ker jih je hotel izigrati". Laščani trdijo, da se prikriva afera Patria V Laškem pravijo, da so "neupravičeni napadi na Pivovarno Laško brez dvoma namenjeni prikrivanju afere Patria". "Kot kaže, se bo ta afera dotaknila najvišjih vrhov in starih znancev orožarsko vojaških poslov, ki bodo kmalu prilezli iz kovčkov," so zapisali.

"Diskvalifikacija političnih tekmecev"

"Milijardne ocene premoženja" predsednika uprave Pivovarne Laško Boška Šrota so po navedbah družbe "popolnoma zlagane in služijo politiki za nabiranje poceni političnih točk in diskvalifikaciji političnih tekmecev".

Laščani trdijo, da je bilo vse zakonito V pivovarni pravijo, da je fiduciarno razmerje pri nakupu družbe Kolonel v skladu z veljavno zakonodajo. Prevzem Centra naložb je bil po navedbah družbe izveden z javno prevzemno ponudbo in po tržni ceni, prav tako pa so bile objavljene javne prevzemne ponudbe za ostale prevzeme, ki so bili izpeljani v okviru Centra naložb in Infonda Holding. V družbi so prepričani, da so vsi, ki so delnice prodali, dobili pošteno tržno ceno, tisti, ki so ostali v lastniški strukturi, pa so svoje premoženje oplemenitili.

"Očitki o zlorabi notranjih informacij so popolnoma nerealni"

"Očitki o zlorabi notranjih informacij so popolnoma nerealni in služijo kot izhod v sili uradu za varstvo konkurence in agenciji za trg vrednostnih papirjev, ki sta napovedala kazenske ovadbe, preden sta preučila dejstva," so zapisali in dodali, da sta direktorja omenjenih institucij očitno pod hudim političnim pritiskom.

"Vizjak je hotel postati tajkun v Termah Čatež" V Laškem pravijo, da je "poleg politično vezane trgovine pri prodaji Mercatorja" treba pojasniti vlogo ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka pri Termah Čatež, "kjer je tudi on želel postati tajkun". Po njihovem je izvajal pritisk, da je treba delnice treba prodati slamnatim lastnikom, ki da jih je določil, da odigrajo vlogo njegovega poštnega nabiralnika.

Kabinet predsednika vlade: Starina Kosmova ponovila neresnice o Mercatorju Nekdanja državna sekretarka Andrijana Starina Kosem je po navedbah premierovega kabineta v sredini izjavi, da naj bi na sestanku avgusta 2005 premier Janez Janša na neki točki želel, da se neha pisati zapisnik, znova ponovila neresnice. "Pomenljivo je, da do danes ni zapisala domnevnega nadaljevanja," so sporočili iz kabineta.

"Posebej je pomenljivo dejstvo, da nekdanja državna sekretarka v svoji pokončni in pošteni moralni drži, s katero se želi predstavljati javnosti, do danes ni zapisala tudi domnevnega nadaljevanja sestanka, za katerega danes nenadoma trdi, da naj bi bil," so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da ga tudi ne more.

"Zabeležka sestanka, ki jo je nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo naredila osem dni po sestanku, vsebuje tisto, o čemer je na omenjenem pogovoru tekla beseda. To je nenazadnje potrdila tudi sama pred parlamentarno preiskovalno komisijo," so pojasnili.

Bavčar in Šrot predstavila načrte na JV trgih Iz kabineta so posredovali zapisnik tega sestanka. Iz njega je razvidno, da sta predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar in namestnik direktorja Pivovarne Laško Boško Šrot predsedniku vlade predstavila načrte obeh družb na JV trgih in težave pri realizaciji zastavljenih ciljev. Vladna stran je obljubila pomoč in ju seznanila s pripravo strukturnih reform in drugih sprememb, ki bodo prispevale k dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Sogovornika sta izpostavila predvsem, da ima živilsko predelovalna industrija pri vstopu na te trge precej težav. Ti trgi v veliki meri ostajajo zaprti za slovenske izdelke, še posebej hrvaški, ki ga obvladuje močna korporacija Agrokor, še izhaja iz zapisnika sestanka, ki se je v kabinetu predsednika vlade odvijal 12. avgusta 2005.