Ponedeljek,
1. 12. 2008,
19.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 19.04

8 let

Ministrica Kresalova sprejela policiste, ranjene v vojni za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je na sprejemu policistov poudarila, da so prav oni krojili zgodovino in postavili temelje Slovenije.

"To je bilo lahko zato, ker ste bili strokovni v svojem delu, ker ste bili enotni pri sodelovanju in ker ste bili lojalni svoji državi," je dejala.

Ministrica je na krajšem sprejemu v portoroškem Avditoriju izrazila zadovoljstvo, da je ena prvih stvari, ki jih lahko naredi kot ministrica za notranje zadeve, da pozdravi tiste in svojce tistih, ki so sodelovali pri zaščiti procesov demokratizacije v državi in pri vojni za Slovenijo. Kot je poudarila, bi bile stvari popolnoma drugačne, če jih ne bi bilo.

"Bili ste lojalni svoji državi"

"Bili ste lojalni svoji državi. Ko vas je ta poklicala, ste prišli. In to s srcem in z glavo in z energijo - in tega ne gre pozabiti," je povedala. Ob tem je članom združenja zaželela čim več pozitivne energije ter da bi ohranjali prijateljske vezi in medsebojno spoštovanje. "Predvsem pa vsem nam želim, da bi skupaj gradili na temeljih, ki ste jih postavili prav vi," je sklenila ministrica.

Vse najboljše v prihajajočem letu je poleg Kresalove prisotnim zaželel tudi predsednik združenja Milan Horvat. Sprejema so se sicer poleg policistov, ranjenih v osamosvojitveni vojni med drugim udeležili tudi predsednik zveze društev vojnih invalidov Ivan Pivk, predsednik Združenja vojnih invalidov '91 Jože Romšak in predstavniki slovenske policije.

Slovesnost v Portorožu se nadaljuje s slavnostno akademijo ob 19. obletnici oziroma spominskem dnevu Zveze policijskih veteranskih društev Sever. Na ta dan leta 1989 so namreč organi za notranje zadeve z akcijo 'sever' preprečili politično manifestacijo jugoslovanskih centralističnih sil v Ljubljani, znano kot Miting resnice.

Slavnostni govornik na slovesnosti bo podpredsednik državnega zbora Miran Potrč, udeležuje pa se je tudi predsednik države Danilo Türk.