Ponedeljek,
6. 6. 2011,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

maraton

Ponedeljek, 6. 6. 2011, 10.10

8 let

Mali maraton Mozirja 2011

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na oblačen, a precej vroč dan se je končal drugi Mali maraton Mozirja, na katerem je kot absolutni zmagovalec slavil Peter Tonkli s časom 1:14:56.

V ženski konkurenci je na 21 kilometrov zmagala Nataša Aničič s časom 1:35:35. Letošnja zmagovalca sta prva, ki ju je doletela prav posebna čast. V Mozirskem gaju so namreč pripravili Prehodno gredico Mozirskega gaja, ki je posvečena zmagovalki in zmagovalcu 21-kilometrske preizkušnje. Do prve junijske sobote naslednje leto bosta njuni imeni blesteli na posebni tabli ob gredici v obliki mavrice, takrat pa se bosta za to častno mesto lahko spet potegovala z vsemi drugimi tekači, ki se bodo udeležili Malega maratona 2012.

Podelili 42 kompletov medalj

Teka se je v sedmih različnih starostnih kategorijah udeležilo 351 tekačev. Ker so tekli na treh različnih razdaljah, za vsako pa so ločeni rezultati za ženske in moške, so organizatorji ob koncu podelili 42 kompletov medalj.

Zmagovalko in zmagovalca na 21 kilometrov so po podelitvi medalj s kočijo odpeljali v Mozirski gaj, kjer sta ju sprejela predstavnika Mozirskega gaja Jože Skornšek in Božo Plesec. Nataši in Petru sta predala šopka, nato so ju skupaj fotografirali ob tabli, na kateri obiskovalci parka že lahko preberejo imeni zmagovalcev Malega maratona Mozirja leta 2011.

Tudi rekreativni in družinski tek

Poleg 21-kilometrske razdalje so tekači lahko izbirali še med rekreativnim tekom (11 kilometrov) in družinskim tekom (6 kilometrov). Na 11-kilometrski trasi je med moškimi bil s časom 39:10 najhitrejši Ivan Hrastovec, med ženskami pa je prvo mesto s časom 49:11 dosegla Neža Pogorelčnik. S 6-kilometrsko razdaljo je najhitreje opravil Kramer Jan, njegov čas je bil 22:09, med ženskami pa je prva cilj dosegla Nastja Kramer. Za to je potrebovala 25:03.

Zmagovalec vsak, ki doseže zastavljeni cilj

"Iskrene čestitke vsem udeležencem. V naših očeh je zmagovalec vsak, ki doseže zastavljeni cilj. Upamo, da so se v Mozirju vsi dobro počutili. Dodal bi le še vabilo, da si že kar zdaj rezervirate prvo junijsko soboto prihodnje leto, ko bo Mali maraton 2012," je ob koncu prireditve dejal vodja MM Mozirja, Robert Brezovnik.