Nedelja,
13. 4. 2008,
9.10

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 13. 4. 2008, 9.10

7 let, 1 mesec

Kmetijsko ministrstvo poziva v mrežo za podeželje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kmetijsko ministrstvo je objavilo javni poziv za sodelovanje v mreži za podeželje programa razvoja podeželja za obdobje 2007-2013.

Poziva vse, ki so povezani z razvojem podeželja, so pripravljeni ideje in izkušnje deliti z drugimi, da se vpišejo v spletno bazo mreže. Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so prepričani, da bodo posamezniki s tem vključeni v aktivno sooblikovanje politike razvoja slovenskega podeželja. Mreža bo izobraževala Nacionalna mreža za podeželje je novo orodje za obveščanje, zbiranje in analizo podatkov in širjenje informacij o ukrepih razvoja podeželja in njihovih rezultatih. Ima pa tudi izobraževalno vlogo. Širi primere dobrih praks, organizira izobraževanja in seminarje ter spodbuja razvojno sodelovanje na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju.

Ministrstvo za kmetijstvo želi za doseganje zastavljenih ciljev v okviru programa razvoja podeželja za obdobje 2007-2013 povezati vse institucije in posameznike, ki delujejo na področju razvoja podeželja in bi želeli sodelovati pri oblikovanju mreže in njenih dejavnostih.

Člani bodo informacije prejemali po e-pošti V ta namen so vzpostavili spletno bazo mreže, katere registrirani člani bodo na svoj elektronski naslov prejemali informacije ter obvestila o ukrepih politike razvoja podeželja, aktivnostih mreže, seminarjih in uspešnih projektih.

Prednost tovrstne spletne baze je izmenjava koristnih informacij in medsebojna pomoč med sodelujočimi organizacijami in posamezniki. Vpisnike brez možnosti dostopa do interneta bodo o spremembah, novostih in področju zanimanja obveščali pisno preko pošte. Vsi vpisani podatki se bodo v spletni bazi mreže uporabljali izključno za evidenčne namene kmetijskega ministrstva, so še sporočili.